Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRAO MJEŠTANE

Prenoćište zapalio vatrogasac koji je gasio požar!?

trenkovo
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/10
10.02.2017.
u 22:01

- Ni u snu se nismo nadali da bi netko od naših članova mogao podmetnuti požar - kaže predsjednik lokalnog DVD-a

Dva požara koja su u razmaku od samo pet dana u prvoj polovici prosinca prošle godine buknula na ugostiteljskom objektu "Barun Trenk" u Trenkovu kod Požege i u čijem je gašenju sudjelovalo više od 40 vatrogasaca podmetnuo je – vatrogasac!?

Naime, iz požeške policije izvijestili su kako je za podmetanje ponovljenog požara koji je 10. prosinca progutao cijelo prenoćište osumnjičen 28-godišnjiak. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o članu mjesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva "Trenkovo" koji je sudjelovao u gašenju oba požara. 

O motivima nedjela može se samo nagađati.

>>Podmetnuo požar na Mirogoju i napravio štetu od milijun kuna

- Nisam se osjećao nimalo ugodno kada sam čuo da je naš član osumnjičen za požar. Ograđujemo se od njega i najoštrije osuđujemo taj čin. Ako se dokaže da je kriv, sukladno statutu isključit ćemo ga iz članstva. Do tada on će se i dalje voditi kao naš član, jer je takav zakon – kaže predsjednik trenkovačkog DVD-a Robert Karas.

Prema njegovim riječima, ovo društvo osnovano je 1951. godine i do sada nisu imali niti jedan sličan slučaj.

Osumnjičeni vatragasac u njemu je aktivan već desetak godina i sudjelovao je na svim događanjima i intervencijama. Nije bio ni bolji ni lošiji od ostalih članova. U oba navrata gasio je požare na prenoćištu i ništa u njegovom ponašanju nije bilo čudno, niti se na osnovu nečega moglo naslutiti kako je upravo on misteriozni piroman.

- Ni u snu se nismo nadali da bi netko od naših članova mogao podmetnuti požar. Žao nam je što je zbog tog nemilog događaja pala ljaga na našu udrugu, ali mi ne možemo biti taoci jednog čovjeka. Ne mogu ni naslutiti što ga je ponukalo na takav čin. Mi smo nemoćni bilo što učiniti i moramo nastaviti dalje raditi – dodaje Karas.

U policiji nemaju saznanja o mogućem podmetanju prvog požara. Osumnjičeni vatrogasac kazneno je prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Dokaže li se da je kriv, prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. 

>>Novi pohod zagrebačkih piromana? Gorio kontejner u Hrgovićima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije