Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavili neizbrisiv trag

Predsjednica uručila odlikovanja i nagrade umirovljenim visokim časnicima OSRH

Kolinda Grabar-Kitarović
Slavko Midžor/PIXSELL
08.12.2015.
u 18:28

Predsjednica je istaknula kako se danas ispraćaju u mirovinu, brigadirka i brigadiri, ljude koji su svojom časnom službom obilježili Oružane snage RH i ostavili neizbrisiv trag

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović upriličila je prijam za umirovljene visoke časnike Oružanih snaga RH koji su u Hrvatsku vojsku stupili prije više od 20 godina i pridonijeli obrani Hrvatske,  te im je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti uručila odlikovanja i nagrade.

Brigadir Željko Idek odlikovan je Redom Hrvatskog pletera i časničkim bodežom, brigadiru Marinku Žuži uručena je Spomenica Domovinskog rata i časnički bodež, a brigadirki Silvani Duvančić Ričko te brigadiru Josipu Mahoviću uručeni su časnički bodeži, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike.

Predsjednica je istaknula kako se danas ispraćaju u mirovinu, brigadirka i brigadiri, ljude koji su svojom časnom službom obilježili Oružane snage RH i ostavili neizbrisiv trag.

 - S ponosom ispraćamo ljude koji su prije više od dvadeset godina stupili na različite dužnosti u Hrvatskoj vojsci. Svatko od vas dao je velik doprinos u obrani naše Domovine i stvaranju Hrvatske vojske, utkali ste vaše najbolje godine u stvaranje i razvoj modernih i međunarodno prepoznatljivih Oružanih snaga, istaknula je predsjednica Republike.

>> Uoči trećeg kruga konzultacija predsjednica će sazvati ustavne stručnjake

Komentara 3

GM
Gusta magla
21:56 08.12.2015.

A sta je sa ljudima koji su bili 91 u ljeto i jesen na prvoj liniji,dragovoljci koji su ranjeni?Kakvo ce oni odlikovanje dobiti? Ma ko vise i pita za njih...glavno da se ljudima koji su kao zarobljenici presli u Hrvatsku vojsku urucuju bodezi i pocasni cinovi.

Avatar cera
cera
18:43 08.12.2015.

Jesu li hlače padale opet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije