Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar otvara dionicu

Počinje naplata cestarine na autocesti Buševec – Velika Gorica

autocesta
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
21.04.2015.
u 13:35

Završetkom ove dionice u prometu će biti 22 km od ukupno 48,1 km autoceste A11 Zagreb – Sisak

Od sutra (srijeda) počinje naplata cestarine na dionici autoceste od Lekenika do Velike Gorice jug. Za osobna vozila vožnja u jednom smjeru na toj dionici dugoj 22 km bit će devet kuna, a naplata počinje u osam sati i 30 minuta.

Sat vremena prije toga bit će u promet pušteno 11,2 km dionica Buševec-Lekenik, uz nazočnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića. Na ovoj dionici izgrađeno je 20 objekata, od toga dva mosta, jedan prolaz za životinje, jedan vijadukt, jedan ekodukt (prijelaz za životinje), jedan putni prolaz, šest putnih prijelaza i osam propusta. Također su izgrađeni i čvor Lekenik s pripadajućim nadvožnjakom, cestarinski prolaz Lekenik i projektom planiran prateći uslužni objekt Pešćenica.

Ukupna investicijska vrijednost radova na dionici Buševec-Lekenik iznosi 700 milijuna kuna (bez PDV-a), a uključuje projektiranje, izmještanje instalacija, arheologiju, izvlaštenje zemljišta, izgradnju trase i objekata te nadzor i opremanje dionice.

Završetkom ove dionice u prometu će biti 22 km od ukupno 48,1 km autoceste A11 Zagreb – Sisak. Također puštanjem u promet dionice Buševec – Lekenik ostvarit će se i spoj na autocestu A3 (Zagrebačka obilaznica) brzom cestom čvor Kosnica – čvor Velika Gorica jug, a dio od naplatne postaje Lekenik bit će povezan spojnom cestom na državnu cestu D30.

>>Na autocesti Zagreb – Sisak počinje naplata, HAC i ministar odlučuju koliko

>>'Županijska vlast može se izboriti za autocestu Zagreb - Sisak!'

Komentara 21

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:13 21.04.2015.

Toliko se zadužili u ove četiri godine nove SDP pravednosti, a nisu izgradili skoro pa ništa. Sve popapale kojekakve "region-udruge", "region-inicijative", "neovisne ankete", i tako to..

SP
spremni0
13:53 21.04.2015.

9 kn za 22 km još jedna kukuriku pljačka

DU
Deleted user
14:13 21.04.2015.

Dok je HDZ bio na vlasti puntali su seljake da ne prodavaju zemlju za auto cestu. Kada su dosli na vlast, to im se razbilo o glavu. A sada -jer im ocajnicki trebaju neki "uspjesi"- otvaraju ovu potpuno beskorisnu dionicu po enormo viskoj cijeni!! Kukurikuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije