Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se rješenje

Sve je jasnije da se standstill neće dogoditi, morat će se primijeniti 'lex Agrokor'

Agrokor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
06.04.2017.
u 10:31

Nakon jučerašnjeg sastanka Antonija Alvareza s premijerom Plenkovićem, izgleda da se već traži zajednički jezik

Zbog zahtjeva za stečaj Konzuma, koji su zatražile banke jer imaju različite interese budući da je svaka od njih drukčije osigurana, i dobavljača od kojih su se neki naplatili, neki nisu... sve je jasnije da dogovora o standstill aranžmanu neće biti.

Glavni uvjet za taj aranžman jest suglasnost, a njega, uz sav trud, nema. Zato što je previše dionika – vjerovnika s jedne strane te dobavljača s druge strane koji žele svoj novac, a u strahu su da zbog reda čekanja ne ostanu bez njega. 

To znači da ćemo gotovo sigurno morati primijeniti "lex Agrokor", a prema informacijama, na to je spreman i Ivica Todorić. No tada se postavlja niz pitanja – koliki će utjecaj imati država, a koliki vjerovnici, tko će upravljati procesom, te tko će dati novac...

Nakon jučerašnjeg sastanka Antonija Alvareza s premijerom Plenkovićem, izgleda da se već traži zajednički jezik. Bankari bi svakako imali utjecaja na upravljanje, a kako doznajemo, nije isključeno da na čelu ostane Alvarez i uz primjenu novog zakona.

>>'Teško reći je li za Agrokor bolje rješenje standstill ili zakon'

>>Alvarez najavljuje sastanke, Todorić smjenjuje direktore

>>Alvarez uputio poruku zaposlenicima: Spasimo Agrokor zajedno!

Ključne riječi

Komentara 43

AH
ahaskoro
11:10 06.04.2017.

Bit ce svega, al ovo je najbolja stvar za republiku Hrvatsku od osamostaljenja, povijesnicari ce za 20 godina pisat da je ovo bio kljcucni moment. Odstranjivajne tumornog tkiva iz Hrvatskog gospodarstva...

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
10:51 06.04.2017.

Vežite se - polijećemo!!!!!!!!!

ŽO
žoržet
11:36 06.04.2017.

došao alvarez, ali todorić još uvujek na čelu kompanije, stoluje u kulmerovim dvorima, u nebesa odlazi helikopterom, lovišta za odstrel krupnije i sitnije divljači ga čekaju, a prezreni na svijetu pripremaju resorte, otoke i jadranske vile za sezonu... pa tko je tu lud? da nije već sam gazda sve temeljito posisao, moglo bi se pitati i tko je vesla sisao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije