Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija u Dubrovniku

Milanović: Kazetno naoružanje nije pouzdano i ne može se koristiti u vojne svrhe

Milanović
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
07.09.2015.
u 14:11

Govoreći na Prvoj preglednoj konferenciji Konvencije o kazetnom streljivu Milanović je istaknuo kako kazetno naoružanje predstavlja veliki problem civilima dugo nakon okončanja sukoba

Govoreći na Prvoj preglednoj konferenciji Konvencije o kazetnom streljivu u Dubrovniku premijer Zoran Milanović je istaknuo kako kazetno naoružanje predstavlja veliki problem civilima dugo nakon okončanja sukoba, javlja DuList.

 - Kazetno naoružanje nije pouzdano i ne može se koristiti u vojne svrhe. Ono predstavlja veliki problem i prijetnju civilima dugi niz godina nakon okončanja sukoba”, rekao je Milanović te podsjetio kako je na krovu dječje bolnice u Zagrebu prije dvije godine pronađena eksplozivna naprava, čak 18 godina nakon bombardiranja tog grada.

 - U posljednjih osam godina države potpisnice konvencije uništile su 90 posto skladištenog kazetnog naoružanja. To je odlično, ali je samo početak napora, rekao je premijer.

 - Hrvatska je više nego svjesna štete koju kazetno streljivo ostavi kao naslijeđe. Znamo da je naša borba s njime mala u usporedbi s drugim zemljama i u dobroj smo poziciji da to riješimo. Imamo volje pomoći drugim državama zahvaćenim tim problemom i zato smo i prihvatili organizirati ovu konferenciju, dodao je Milanović.

Naglasio je kako sama činjenica da se ova pregledna konferencija održava u Dubrovniku, gradu koji je teško pogođen ratom prije 20 godina podsjeća što zajednički napori mogu i moraju napraviti za oporavak razorenih područja.

 - Konvencija o kazetnom streljivu je od samog početka postavila ambiciozne ciljeve, uništenje kazetnog naoružanja i razminiravanje miniranih područja, kao i pružanje pomoći žrtvama mina, rekao je Milanović te citirajući Winstona Churchilla rekao kako ovo nije kraj napora, ni početak, već kraj početka napora u oslobađanju svijeta od kazetnog naoružanja.

>> Milanović i Pusić neće se odazvati na konzultacije predsjednici Republike

Komentara 5

WE
Walter_Ego
15:09 07.09.2015.

Ni oklopna kola nisu sigurna,može se pasti s njih!

DU
Deleted user
14:51 07.09.2015.

Milanović: "blabla blabla bla " otemi o kojoj pojma nema, praf za praf taj čovijek izgleda govori samo o temama o kojima pojma nema

DR
drugPlenky
15:08 07.09.2015.

Što je Račanova udovica još na državnoj grbači, mislio sam na našoj naravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije