Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnosni ispiti

Dejan Jović prošao je provjeru, ali tek pet mjeseci nakon imenovanja

dejan jović
Slavko Midzor/PIXSELL
02.03.2014.
u 17:34

Ured vijeća nacionalne sigurnosti Joviću je izdao uvjerenje da može pristupati vrlo tajnim dokumentima

Ured Predsjednika RH uputio je Večernjem listu dopis u kojemu demantira informaciju objavljenu u nedjeljnom broju, da savjetnici i predsjednikov glavni analitičar Dejan Jović nisu prošli sigurnosnu provjeru, a dostupne su im sve državne tajne. U demantiju, koji šalje Danja Šilović Karić, kaže se da “radi istinitog informiranja javnosti Ured opovrgava takve navode” te nas obavještava “da sve osobe u Uredu koje dolaze u doticaj s osjetljivim podacima imaju sigurnosne provjere, koje su zatražene i izdate 2010. godine, odmah po stupanju na dužnost predsjednika Ive Josipovića.

Uključujući i gospodina Dejana Jovića koji ima odgovarajući sigurnosni certifikat.”Imenovan bez provjereU privitku iz Ureda predsjednika stigla je i preslika uvjerenja o sigurnosnoj provjeri koje je izdao Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost, a kojom se potvrđuje da je Dejan Jović sigurnosno provjeren za pristup klasificiranim podacima stupnja tajnosti “vrlo tajno”.

Uvjerenje je potpisao Petar Mišević, predstojnik Vijeća, a izdano je 16. srpnja 2010. Dejan Jović nije želio obrazlagati detalje svoje sigurnosne procjene, no izjavio je: “Izvor vam nije pouzdan, a tekst je tendenciozan”.

U komentaru u Večernjem stajala je i tvrdnja da, kad ih je Ivo Josipović angažirao, nisu uopće prošli sigurnosnu provjeru! S obzirom na to da je Josipović imenovao Jovića za glavnog analitičara još u nastupu, u veljači 2010., činjenica je, dakle, da je Jović odabran i imenovan bez sigurnosne provjere te da je ona napravljena tek pet mjeseci kasnije.

Ključne riječi

Komentara 28

MI
misho32
19:04 02.03.2014.

Prošao je taj provjere engleske obavještajne službe kao i Josipović i ostali koji su na vlasti. Pa tko od tih voli Hrvatsku i tko je od njih želio hrvatsku državu . Pa jer je to normalno da je jedna Vesna Pusić ministrica vanjskih poslova , a svima su poznati njeni stavovi o hrvatskoj agresiji na Bosnu i njeno djwelovanje protiv hrvatskih intersa . Ovaj Jović je instaliran engleski agent , koji i ne skriva svoje neprijateljsko djelovanje protiv hrvatske države . Nitko od ovih na vlasti , osim onoga kotormanovića , nije bio dobrovoljac u ratu . koje neprekidno progone

MK
MKGRA
19:53 02.03.2014.

Sve sinovi bivših savjetnika sto je to prenosivo nasljeđe Sramota sve ih treba potjerati A pogotovo tog bahatog jovica

DU
Deleted user
20:30 02.03.2014.

Dejan Jović u vrijeme predsjednika Tuđmana ne bi mogao ući na Pantovčak niti kao posjetitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije