Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globalna top lista

Bugari su narod koji je najviše patio 2012. Pogodite gdje su Hrvati

patnja,gallup world
Foto: Gallup World screenshot
1/3
03.12.2013.
u 13:49

Čak 39% bugarskih građana ocijenilo je u istraživanju Gallup Worlda svoje egzistencijalne uvjete toliko mizernim da im se život može smatrati ''patnjom''.

Ponekad nije poželjno uvijek biti prvi. Barem ne kada se radi o godišnjoj listi globalne patnje na čiji je vrh ponovo, teći put zaredom, zasjela Bugarska. U istraživanju kojeg je i prošle godine proveo Gallup World u ukupno 143 države, čak 39% bugarskih građana ocijenilo je svoje egzistencijalne uvjete toliko mizernim da im se život može smatrati ''patnjom''.

Dva posto manje građana Armenije smatra isto, što je tu državu dovelo na drugo mjesto zemalja u kojima je narod najviše patio 2012. godine. Treći po patnji su Kambodžanci, peti Haićani, a šesti, vjerovali ili ne, naši susjedi Mađari. Slijedi Madagaskar i zatim na sedmom mjestu sa 31% ''patnika'' Makedonija koja se jedina od bivših SFRJ Republika našla u Top 10.

Nešto manje patnje ima u Bosni i Hercegovini čijih je 27% građana priznalo da im u životu ne može biti lošije što ih svrstava na 13. mjesto ispitanih zemalja. U Srbiji pati 24, a u Crnoj Gori 23 posto državljana pa su te zemlje zasjele na 23 i 24 poziciju. Patnju je u identičnom postotku kao i pretprošle godine priznalo 14% Slovenaca što je ''deželi'' osiguralo 54. mjesto. Poboljšanje u regiji očito osjećaju samo Hrvati. Pretprošle godine patnju je potvrdilo 22, a ove iznenađujućih 13% čime smo zauzeli 66. mjesto.

S druge strane, najmanju patnju izrazili su građani Islanda. Njih samo 1% požalilo se na loš život, a ista količina ''nezadovoljstva'' zabilježena je i u Kataru, Švedskoj, Norveškoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te - Nigeriji! Začuđuje i rezultat od 2% u Somalilandu koji stoji uz bok Venezueli, Švicarskoj, Libiji, Australiji, Kanadi, Danskoj...

>>Pogledajte gdje se nalazi Hrvatska na karti najfotografiranijih područja svijeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije