Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački dnevnik Bild

Najopasniji europski gradovi: Beograd drugi na listi zbog korupcije, Zagreb nije daleko

Zagreb
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/4
29.03.2016.
u 16:37

Prema njemačkom Bildu, ocijenjeno je sedamanest europskih metropola i to po visini korupcije, stabilnosti, radu državne policije i pravosuđa te geopolitičkoj sigurnosti

Šest dana nakon terorističkih napada u Brusselsu građani Europe i dalje skeptično koračaju ulicama većih europskih gradova. Njemački dnevnik Bild, ocijenio je sedamnaest europskih metropola i to po visini korupcije, stabilnosti, državnoj policiji i pravosuđu te geopolitičkoj sigurnosti.

Pogledajte listu deset najopasnijih europskih gradova:

1. Kijev (Ukrajina) - vodeće mjesto zauzeo je zbog rata protiv separatista i nasilnih demonstracija

2. Beograd (Srbija) - visoka stopa korupcije, krađa i vandalizama

3. Sofija (Bugarska) - proglašena i najsiromašnijom zemljom, puna nemira i prosvjeda

4. Bukurešt (Rumunjska) - raširena korupcija i sitni kriminal

5. Zagreb (Hrvatska) - najveći problem je korupcija

6. Riga (Latvija) - baltička zemlja pati od organiziranog kriminala i prostitucije, migranti su odbijeni

7. Tallinn (Estonija) - glavni grad sjeverne zemlje brine trgovina ljudima i kriminalne radnje

9. Atena (Grčka) - građane brine europska krize, a siromaštvo svakodnevno raste

10. Varšava (Poljska) - sigurnosna situacija pod utjecajem je političkih prosvjeda, a grad ima najvišu stopu kriminala u zemlji 

Doduše, nije sve tako crno. Prema Forbesovoj listi Zagreb se nalazi i na 98. mjestu najboljih gradova za život, dok je susjedna Ljubljana zauzela 76. poziciju.

>> Izraelski ministar optužio Europu da je zanemarila opasnost

Ključne riječi

Komentara 14

MA
maddog
17:56 29.03.2016.

kao najopasniji su Zagreb ,Beograd i ovi istočni a gine se u Parizu i ovim zapadnim sigurnim gradovima,nekako radije šetam Zagrebom nego Parizom!

ČA
čarapan
18:48 29.03.2016.

Ma vazi,u sred Beča covek zarobio cerku i napravio joj sedmoro dece,u Parizu pucaju ko na divljem zapadu u Köln siluju zene u Brüssel lageruju teroriste u Madridu miniraju zeleznice a u BG vandalizam a u ZG korupcija.Sarkozi umesan u korupciju,Stros Kann za silovanje a samo istok je budi bog sa njima to jest sa nama.

ML
mladenov
20:36 29.03.2016.

Kao najopasniji im Beograd...a gine se na njihovom terenu (divljem zapadu)... ovo je očigledan primer koliko se švabe boje Srba...još se prisećaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije