Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAN ZA 2016.

Zuckerberg: Želim stvoriti umjetno inteligentnog batlera poput Jarvisa iz Iron Mana

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
04.01.2016.
u 08:44

Naučit ću ga da pusti moje prijatelje u kuću gledajući njihova lica kada pozvone, objasnio je Zuckerberg

Šef Facebooka Mark Zuckerberg otkrio je svoj plan za ovu godinu – želi stvoriti umjetno inteligentnog pomoćnika koji će mu pomoći u poslu i kod kuće.

Zuckerberg je to objavio jučer, naravno, na Facebooku. Svog budućeg pomoćnika usporedio je s Jarvisom, virtualnim batlerom iz stripova i filmova Iron Man.

Zuckerberg je objasnio da želi započeti projekt istraživanjem postojeće tehnologije koju će potom naučiti da razumije njegov glas kako bi njime mogao upravljati svime u svojoj kući, uključujući glazbu, svjetla i temperaturu.

– Naučit ću ga da pusti moje prijatelje unutra gledajući njihova lica kada pozvone. Naučit ću ga da me obavijesti ako se u sobi (moje kćeri) Max događa nešto što trebam provjeriti kad nisam s njom. U poslu će mi pomoći vizualizirati podatke u virtualnoj stvarnosti kako bi mi pomogao da izgradim bolje usluge i djelotvornije vodim svoje organizacije – objasnio je Zuckerberg, dodajući da se raduje izazovu samostalnog kodiranja prilikom rada na ovom projektu.

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in...

Posted by Mark Zuckerberg on 3. siječnja 2016

 

>> Dvojbe više nema, Mark Zuckerberg je u misiji

>> Zuckerberg podržao muslimane: Kao Židova, roditelji su me učili da se suprotstavljam napadima

Komentara 2

GM
Gusta magla
11:29 04.01.2016.

Najbolje da stvori batlera koji ce hraniti gladne,koji ce prevest starje i nemocne preko ceste.............to bi bilo nesto, a ovo sto on predlaze je nekorisno ludilo

Avatar Ironman0105
Ironman0105
07:55 05.01.2016.

Je...i on bu poslije svake naredbe odgovorio s allahu akbar.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije