Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povodom peticije

ŽDO Karlovac: Istraga o ubojstvu Milana Levara još uvijek traje

\'sudnica, sudacki cekic\'
Arhivska fotografija
24.01.2012.
u 17:09

ŽDO u Karlovcu reagiralo je zbog apela Amnestyja da se pred lice pravde dovedu odgovorni za ubojstvo Milana Levara u Gospiću 2000. godine

Nakon što su predstavnice Amnesty Internationala Hrvatska Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske uručile peticiju i apel u kojem traže da se "pred lice pravde izvedu odgovorni za ubojstvo Milana Levara", stiže i reakcija karlovačkog ŽDO-a.

U priopćenju na svojim internetskim stranicama naglasili su da je kazneni predmet protiv nepoznatog počinitelja kojeg se tereti za teško ubojstvo M. Levara još uvijek otvoren.

Do danas, kažu, policija još nije pronašla niti jedan dokaz ili čak podatak koji bi omogućio pokretanje kaznenog postupka protiv nepoznatog počinitelja teškog ubojstva.

Naime, tadašnje Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću zaprimilo je u rad kaznenu prijavu PU ličko-senjske, Policijske postaje Gospić, protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela teškog ubojstva počinjenog na štetu Milana Levara. Na temelju zakonskih ovlasti, državno odvjetništvo je na osnovi čl. 174. Zakona o kaznenom postupku odmah uputilo zahtjev policiji radi prikupljanja potrebnih obavijesti i poduzimanja svih mjera za otkrivanje počinitelja, izvijestili su. 

Kako pomaka nema i počinitelj ostaje nepoznat, od policije su, kažu, zatražili da nastavi s izvidima te su od časnika za vezu zatražili vršenje provjera radi utvrđivanja raspolaže li Međunarodni kazneni tribunal podacima koji bi pomogli u otkrivanju počinitelja.

Po primitku apela i peticije, ovo je državno odvjetništvo uputilo policiji požurnicu za poduzimanjem radnji iz svoje nadležnosti, izvijestili su iz karlovačkog ŽDO-a.

Milan Levar život je izgubio u eksploziji koja je odjeknula u dvorištu njegove kuće u Gospiću u kolovozu 2000. godine. Bio je svjedok Haaškog suda o zločinima nad Srbima u Gospiću i okolici 1991. godine.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:57 24.01.2012.

Evo, javit će se lažni svedoci i optužiti već nekog..... onda sledi ona sovina - locirati, apsiti, isporučiti rvata...

BB
brle brkić
18:54 24.01.2012.

Bitno da biskupska komisija istražuje žrtve drugog svj.rata evo im friška žrtva pa neka istraže i pomognu policiji kad već rade takve poslove.

OG
Oger
19:00 24.01.2012.

Uvjeren sam da pola Gospica istinu zna, ali svi sute. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije