Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Procesna sposobnost'

Paravinja odbija hranu. Suđenje odgođeno do daljnjega

Paravinja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
16.10.2014.
u 14:38

Suđenje je kako doznajemo, u četvrtak započelo procesnim pitanjima, a potom je već zakazano ročište za petak odgođeno do daljnjega dok se ne utvrdi procesna sposobnost Dragana Paravinje

Na županijskom sudu u Šibeniku započelo je, ali i odmah na nepoznati vremenski rok odgođen nastavak suđenja Draganu Paravinji, ubojici maloljetne Antonije Bilić.

Naime, na suđenju zatvorenom za javnost danas je ponovno započeo sudski postupak u kojem je, nakon što je prvostupanjskom presudom nedvojbeno utvrđeno da je Paravinja ubio maloljetnu Drnišanku, tužiteljstvo trebalo dokazati i pokušaj silovanja.

To je svojom presudom tražio Vrhovni sud nakon prvostupanjske presude Paravinji u trajanju od 40 godina zatvora. Suđenje je kako doznajemo, u četvrtak započelo procesnim pitanjima, a potom je već zakazano ročište za petak odgođeno do daljnjega dok se ne utvrdi procesna sposobnost Dragana Paravinje.

To nam je potvrdio Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, ali nije htio potvrditi neslužbenu informaciju da je Paravinji suđenje odgođeno zbog naloženog psihijatrijskog vještačenja. – Mi smo zadovoljni ponašanjem suda i želimo da se do kraja rasvijetli sve, a iako je ovo suđenje teško za obitelj Bilić, oni će to stoički podnijeti, rekao je Vinko Ljubičić. Neslužbeno se doznaje da je Paravinja i ovaj put u sudnici bio izrazito bahat bez trunke kajanja.

Paravinja navodno već mjesecima odbija zatvorsku hranu i navodno je zbog te njegove pritužbe da je jako oslabio određeno vještačenje njegove procesne sposobnosti.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Mile Bilić (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

>> Počinje novo suđenje za smrt Antonije Bilić

Komentara 19

SW
swic
15:02 16.10.2014.

Neka crkne !

VR
vrisak
16:58 16.10.2014.

Casni sude zar mi nemamo nimalo ponosa. Gdje je jos u svijetu dozvoljeno jednome olosu doci na sud odjeven u kratke gacice i majicu?

MI
micko3
15:59 16.10.2014.

Pa zar on dobiva i hranu, krepao da Bog da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije