Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija mojito

Čisti amfetamin uz pomoć sastojaka iz Nizozemske proizvodili u Brdovcu

Goran Vitlov
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
19.06.2015.
u 22:14

Deseteročlanu skupinu prošle godine okupio je 46-godišnji Hrvat koji je već robijao u Njemačkoj zbog preprodaje droge

Deseteročlana skupina dilera koja je iz Nizozemske krijumčarila kokain i prekursore koje su potom u Brdovcu pokraj Zaprešića prerađivali u amfetamin visoke čistoće raskrinkana je i uhićena u zajedničkoj akciji USKOK-a, zadarske, zagrebačke i njemačke policije.

Akcija u kojoj su uhićeni Novica T., Darko Š., Nenad L., Dragan M., Saša K., Petra W., Goran V., Jasmin M., Mijodrag V. i Benjamin Š. nazvana je Mojito, a ime je dobila po poznatom koktelu s obzirom na to da je, osim kokaina, skupina švercala sastojke za proizvodnju amfetamina koje je potom u kući u Brdovcu miješala u amfetamin i zatim ga preprodavala u Hrvatskoj. Osim droge u akciji je zaplijenjeno i 45.200 eura te 26.170 kuna gotovine, više mobitela te različito streljivo.

Zločinačku organizaciju koju čine šestorica Hrvata, jedna Njemica te po jedan državljanin Srbije i BiH, lani je u studenome okupio već osuđivani 46-godišnji Hrvat. Drogu bi najprije iz Nizozemske prebacivali u Njemačku, gdje ju je čuvala 45-godišnja Njemica. Od nje su je potom preuzimali ostali članovi te automobilima ili kamionima prevozili u Hrvatsku.

U sklopu akcije još 5. veljače uhićen je Zadranin Goran V. (52), kod kojeg je policija pronašla 50 grama kokaina i oko 250.000 kuna, a među uhićenima je i bivši zaštitar Dragan M. (46). On je još 2011. pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od četiri godine nakon što ga je policija uhvatila s 200 grama kokaina, koje je, po vlastitom priznanju, trebao prenijeti iz Zadra u Zagreb.

>>S državljanima BiH, Srbije i Njemačke drogu iz Nizozemske prevozili u Hrvatsku i Srbiju

>>Roditelj gleda TV, a dijete naručuje drogu

Komentara 33

IN
InDianaJones
00:11 20.06.2015.

ja sam inace iz Brdovca,leglo droge,malih narkica i debila

DU
Deleted user
23:08 19.06.2015.

Sitni lopovi u bajbuk a veliki lopovi gradonacelnici i dalje vode gradove...

Avatar Feniks
Feniks
00:03 20.06.2015.

Vođa skupine srbin Jovica (večernji kaže Novica) vođa ove skupine kojem je Hrvatska, nakon osam godina odležanih zbog droge u njemačkoj, dala državljanstvo. Kako je netko takav dobio hrvatsko državljanstvo. Neshvatljivo i neprihvatljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije