Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a borci su potplaćeni

UFC prvakinja napala ring djevojke: Posao im se svodi na nošenje grudnjaka i držanje kartica

Arianny Celeste
Foto: Instagram
1/3
20.02.2015.
u 21:09

Često se u MMA krugovima, a posebice u UFC-u gdje se okreće ogroman novac, govori jesu li borci dovoljno plaćeni.

UFC prvakinja u bantam kategoriji Ronda Rousey će naslov prvakinje braniti u noći sa subote na nedjelju 1. ožujka, a uoči UFC-a 184 progovorila je i o plaćama boraca. Prvakinju i veliku UFC zvijezdu muči činjenica da ring djevojke zarađuju više od nekih boraca, piše Fightsite.

"Mislim da bi borci morali biti bolje plaćeni od ring djevojaka. Ne znam jesu li one previše plaćene ili su pak borci premalo plaćeni, ali treba pogledati što one rade u odnosu na ono što rade borci. Mislim da to nije pošteno.", izjavila je Ronda Rousey.

Nije poznato koliko su za svoj dio posla plaćene ring djevojke kao što je Arianny Celeste, ali Rousey nije prva koja je upozorila na taj problem. No, možda ova izjava ima veze i s prijašnjim verbalnim prepucavanjima UFC prvakinje i ring djevojke. 

"Ne sviđa mi se način na koji se odnosi. Ne mislim da je dobar uzor za žene. Mislim da bi si žene trebale pružati podršku.", bila je izjava Arianny Celeste koja se nije svidjela UFC-ovoj prvakinji.

Arianny Celeste bi mogla ozbiljno shvatiti poruku koju joj je nakon toga poslala prvakinje.

"Stvarno ću joj zatamniti oči. Cijeli njezin posao svodi se na nošenje grudnjaka i držanje kartice u zraku i pri tome misli da mi može govoriti razna sr..... Ne mogu dočekati da je vidim na svojoj sljedećoj borbi.", poručila je Rousey.

Unatoč njihovim prepucavanjima UFC je suočen s problemima plaćanja boraca. Uostalom, nedavno je skupina boraca pokrenula tužbu protiv najjače svjetske MMA promocije zbog monopola koji drži. Rousey ne dijeli mišljenje te skupine, ali očito joj bodu oči plaće ring djevojaka. Ona sama je itekako zadovoljna svotom koju zarađuje. Uvijek je u glavnoj ili sunaslovnoj borbi na PPV događajima, ima i unosan ugovor s Reebokom, a tu je i zarada od filmova.

"Mogu usporediti kako su me tretirali kad sam bila olimpijka i osvojila broncu u Pekingu 2008. i kako me tretiraju u UFC-u. Mogu biti sretna što sam dio kompanije u kojoj osjećam da mare za mene. Bilo je trenutaka kada sam dobila i više nego što je dogovoreno te više nego što sam očekivala. I da mi nisu davali dodatne nagrade bila bih sretna jer kao olimpijka nisam ništa zaradila.", dodala je Rousey te naglasila da u MMA nije ušla kako bi se obogatila.

"Zaradila sam svoju prvu kuću, zaradila sam auto i sve sam otplatila. Što mi još treba? Ne treba mi privatni otok. Jedino trebam kupiti hranu za psa i plaćati poreze. Sada se samo želim boriti.", rekla je Rousey kojoj se nikako ne sviđa da ring djevojke zarađuju više od nekih boraca.

U cijeloj će priči biti zanimljivo vidjeti kako će nakon ovih izjava reagirati predsjednik UFC-a Dana White.

>>One nemaju milosti u ringu, a izvan njega prave su ljepotice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije