Naslovnica Biznis Biramo najbolje OPG-ove u Hrvatskoj

Zlata vrijedan – prilika da se sklopi posao

Deveteročlani žiri odabrao je troje prvonagrađenih i najbolju mladu nadu, a čitatelji Večernjaka OPG po svom izboru
01. rujna 2018. u 21:37 1 komentara 1489 prikaza
Pogledajte galeriju 1/17

Izbor za najbolji OPG bio je prilika poljoprivrednicima iz svih krajeva Hrvatske da se upoznaju, razmijene iskustva, uče jedni od drugih, možda i dogovore kakav posao... Na izboru za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Zlata vrijedan”, projektu koji su prije pet godina pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede kako bi kroz priče marljivih proizvođača hrane pokazali da je život moguć i na selu, svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

najbolji OPG Zlata vrijedan Agro Puškarić osvojio prvu nagradu za najbolji OPG

Odluka žirija

O pobjednicima je odlučio žiri kojim je predsjedao zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a članovi su Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, Mirjana Žižić iz Večernjaka, Sanja Najvirt s HRT-a, Miroslav Kuskunović s portala Agrobiz.hr, Zdravko Tušek iz Savjetodavne službe, Zdravko Barać iz Hrvatske poljoprivredne agencije, Tihomir Jaić iz Hrvatske udruge poljoprivrednika, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore te Mijo Pranjić, prošlogodišnji pobjednik izbora koji sa suprugom Anjom u Drenovcima ima farmu muznih krava i proizvodi sir. Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi biralo se između troje mladih poljoprivrednika, a ove su godine u završnicu izbora prošli kandidati iz Zagrebačke, Požeško-slavonske i Karlovačke županije.

OPG Jože Želežnjak u Ribniku ZLATA VRIJEDAN Što je u zrnu, to je i u ulju, nema dodataka

U nedjelju snimka dodjele

Svečana dodjela nagrada izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo održana je u Moslavini, u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na seoskom gospodarstvu obitelji Kezele. Svaku je županiju i Grad Zagreb u izboru predstavljalo po jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a mlada je nada birana između troje mladih poljoprivrednika. O pobjednicima je odlučivao deveteročlani stručni žiri, a presudile su nijanse. Za dobro raspoloženje na dodjeli pobrinuli su se Singrlice, Tamburgeri i Ivica Pepelko. Snimka dodjele bit će u nedjelju 17.45 sati na Drugom programu Hrvatske televizije, partneru projekta Zlata vrijedan.

zlata vrijedan Tko želi raditi od jutra do mraka, može to kod kuće, među svojima
1 / 78
najbolji OPG
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.