Naslovnica Biznis Biramo najbolje OPG-ove u Hrvatskoj

Agro Puškarić osvojio prvu nagradu za najbolji OPG

Drugo je mjesto u ovom natjecanju osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu
31. kolovoza 2018. u 22:56 3 komentara 6455 prikaza
najbolji OPG
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/25

Mislio sam da nemam šanse - kazao je Marijo Puškarić, pobjednik ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan.

OPG Jože Želežnjak u Ribniku ZLATA VRIJEDAN Što je u zrnu, to je i u ulju, nema dodataka

On u Kaniškoj Ivi nadomak Garešnice ima poljoprivredni obrt Agro Puškarić gdje suvremenom mehanizacijom obrađuje 350 hektara zemlje na kojoj uzgaja industrijski krumpir, češnjak, crveni i žuti luk, pšenicu, kukuruz, soju i cikoriju koju jedinu u Hrvatskoj i proizvodi. Nagradu od 30 tisuća kuna za osvojeno prvo mjesto na izboru kojeg su organizirali Večernji list i Ministarstvu poljoprivrede Puškariću je uručila izaslanica premijera, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.

najbolji OPG
1 / 78
najbolji OPG
zlata vrijedan Tko želi raditi od jutra do mraka, može to kod kuće, među svojima

Po izboru stručnog žirija, kojim je predsjedao zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, drugo je mjesto u ovom natjecanju osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu. Nagradu od 20 tisuća kuna preuzela je vlasnikova majka Marija od izvršnog direktora PBZ-a Robert Stepančić.

Treće je mjesto pripalo poljoprivrednom obrtu Mirka Boškovića iz Cerne u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji na 42 hektara uzgaja šparoge, grašak, šećerac, cvjetaču, papriku, lubenicu i soju. Boškoviću je ček na iznos od 10 tisuća kuna predala članica uprave Podravke Ljiljana Šapina.

najbolji OPG | Autor : Luka Stanzl/Pixsell Foto: Luka Stanzl/Pixsell Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, predsjednica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak

Zlata vrijedan Hrvatske marelice s pogledom na Dunav

Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi proglašen je Jože Želježnjak iz Veselića, sela u općini Ribnik nedaleko od granice sa Slovenijom. Želježnjak na 20 hektara uzgaja industrijsku konoplju, suncokret, lan, tikve uljarice, proso, pir, pšenicu, kukuruz, zob i ječam. Jože je nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna primio iz ruku Tanje Hrvojević, asortiman menadžerice DM-a.

Čitatelji Večernjeg lista najboljim su pak proglasili OPG Anite Pintar iz Čabra koja mlijeko svojih deset kravica prerađuje u jogurt te svježi sir, tvrdi sir činkel, čabarski škripavac i sir s dodatkom medvjeđega luka. Obitelj uzgaja i stare sorte voće koje prerađuju. Aniti je nagradu – godišnju pretplatu na Večernji list – uručio glavni urednik Večernjaka, Dražen Klarić.

Zlata vrijedan Nema sriće ako lozi ne kažeš dobar dan

Svečanost izbora za najbolji OPG održana je u Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na seoskom imanju turizmu Kezele. Za dobro raspoloženje na dodjeli pobrinuli su se Singrlice, Tamburegeri i Ivica Pepelko. Snimka dodjele emisije izbora za najbolji OPG bit će u nedjelju u 17.45 na Drugom programu Hrvatske televizije, partneru projekta Zlata vrijedan.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas