Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova bura na Braču

Zatražen stečaj Jadrankamena, radnici najavili preuzimanje tvrtke

\'18.02.1011., Zagreb - Bruno Oresar,poduzetnik. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/Pixsell
09.03.2012.
u 11:24

– To je za nas dobra vijest. Riješit ćemo se vlasnika Orešara i direktora Vilovića! – kaže predsjednik sindikata Jadrankamena

Stečaj Jadrankamena zatražio je od Trgovačkog suda u Splitu predsjednik Uprave Vedran Vilović koji tvrdi da ima potporu i Nadzornog odbora. Račun tvrtke je u blokadi 63 dana, iznos blokade je oko milijun kuna, a postoji opasnost da neće moći isplatiti potraživanja koja idućih dana dospijevaju na naplatu. Struja je zbog neplaćanja isključena u svim objektima, osim u Pučišćima.

– Nafte više nemamo, ne možemo platiti nijedan račun, a neće biti ni prihoda jer nemamo energenata i ne možemo ih nabaviti pa tvrtka u ovom trenutku ima sve predispozicije za stečaj – izjavio je Vilović.

Tonči Drpić, predsjednik Sindikata Jadrankamena, najavljuje da će radnici preuzeti tvrtku.

– Ako je istina da je Vilović zatražio pokretanje stečaja, što je za vlasnika Brunu Orešara nelogično jer će izgubiti sve, onda je to za nas dobra vijest. Na taj ćemo se način riješiti i Orešara i Vilovića! – kaže Drpić koji napominje da do pokretanja stečaja treba proći neko vrijeme. Sindikat će u ponedjeljak od Uprave tražiti isplatu plaće za studeni.

– Ako je ne dobijemo, slijedi štrajk i stvarno preuzimanje tvrtke. Osnovat ćemo novu firmu, a država nam je spremna dati koncesije – tvrdi Drpić.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
13:42 09.03.2012.

Kazu da ce Iva Majoli preuzeti tu,...\"kamaru\".

MR
mravac8
16:37 09.03.2012.

Opet u radničko samoupravljanje?

AU
austria
07:24 10.03.2012.

Orešar je bio jedino uspješan u tenisu sa krivoustim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije