Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZSE TJEDNO

Zaključna cijena Kraševih dionica porasla na dvogodišnji maksimum

Zagrebačka burza
Sanjin Strukic/PIXSELL
12.06.2015.
u 17:45

Od važnijih vijesti vezanih za trgovana izdanja izdvajamo; od ponedjeljka, s donicama Ericsson NT i Končar D&ST trguje se bez prava sudjelovanja na isplatu dividende

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na tjedan ranije porasla, te je redovni dionički promet iznosio 54 milijuna kuna, što predstavlja rast od 2,7 milijuna kuna odnosno rast od 5,3 posto. Deset najlikvidnijih sakupilo je gotovo 45 milijuna kuna prometa što predstavlja 82 posto ukupnog tjednog prometa, piše portal hrportfolio.hr.

Od važnijih vijesti vezanih za trgovana izdanja izdvajamo; od ponedjeljka, s donicama Ericsson NT i Končar D&ST trguje se bez prava sudjelovanja na isplatu dividende. Također, uprava tvrtke Badel 1862 objavila je u kako je odlučila poništiti javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju tog društva, navodeći kako je "od strane konzultanta jednog od potencijalnih ponuditelja ukazano na mogućnost postojanja rizika povrede prava tržišnog natjecanja provedbom javnog poziva".

U srijedu, uprava Kraša objavila je prijedlog dioničarima na glavnoj skupštini, zakazanoj za 28. kolovoza, isplatu dividende od 10 kuna po dionici kao i otkup vlastitih dionica. Tako je ovaj tjedan, zaključna cijena Kraševih dionica porasla na dvogodišnji maksimum. Nadalje, od četvrtka se dionicom Valamar Rivijere trguje bez prava na sudjelovanje u isplati dividende od 0,55 kuna po dionici. Također, Valamar Rivera objavila je i obavijest o kupnji većinskog udjela Hotela Baška na Krku. Vrijednost transakcije je 23,20 milijuna eura a njezino zaključivanje očekuje se do kraja lipnja.

Više pročitajte ovdje.

>>Dobar tjedan za fondove, dobitnik ZB global

>>Fondovi ponovno rasli, dobitnik KD Nova Europa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije