Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči prvih sto dana

Tvrtke pritišću HUP da digne ustavnu tužbu protiv Vlade

Sjednica vlade (1)
Patrik Macek/PIXSELL
23.03.2012.
u 11:37

Smatraju da je protuustavno retroaktivno uvođenje oporezivanja dividende i udjela iz dobiti ostvarene i zadržane u ranijim godinama

Vlada Zorana Milanovića uoči svojih prvih sto dana mogla bi se naći pred ustavnom tužbom Hrvatske udruge poslodavaca, doznaje Poslovni dnevnik

Nezadovoljstvo i pritisak stižu iz tvrtki unutar HUP-a koje su pogođene oporezivanjem zadržane dobiti koja nije bila isplaćena u posljednjih deset godina kroz dohodak od kapitala uveden Zakonom o porezu na dohodak, kazao je Ivan Ergović, predsjednik HUP-a.

– Smatraju da je protuustavno retroaktivno uvođenje oporezivanja dividende i udjela iz dobiti ostvarene i zadržane u ranijim godinama i traže da se pokrene postupak na Ustavnom sudu, objasnio je Ergotić dodajući da HUP još nije donio konkretnu odluku.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentara 7

RO
rotten
18:19 23.03.2012.

ma milanović je maher....nema veze što ne zna \"pokreniti\" Hrvatsku a i zašto bi kad on bez pokretanja izvuče brdo para iz ono malo profitabilnih firmi što imamo...Bravo Milanoviću odličan potez !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
19:28 23.03.2012.

HUP bi možda mogao stisnuti zube pa za 9 mjeseci tužiti Vladu tijelima EU. Za nas građane tu je EU Ombudsman. Čisto sumnjam da će se gospodin Čačič prijetiti u Bruxellesu iako se nikad nezna.

ST
stefj
15:42 23.03.2012.

Hm, teško će HUP nešto učiniti. Na zadnjem sastanku Čačić im je lijepo zaprijetio da ne talasaju previše, tako da ništa od svega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije