Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posrnuli div

Sony u 2011. samo na televizorima gubi 2,2 milijarde dolara

sony
Reuters/PIXSELL
02.11.2011.
u 14:04

Sony je prognoze prodaje televizora srezao za 9 posto, odnosno na 20 milijuna uređaja, a vrijednost dionica pala je za 2,6 posto, na 1,520 jena.

Današnja objava Sonyja neugodno je iznenadila ulagače te tvrtke – japanskog diva očekuje četvrta godina u gubitku, a samo će na televizorima izgubiti 2,2 milijarde dolara.

Kako piše Reuters, uprava tvrtke obećala je da će stati na kraj gubicima u svom televizijskom odjelu, kojemu bi ovo mogla biti već osma godina u gubitku zbog pada potražnje i rasta jena. Međutim, informacije o konkretnim potezima dosta su mršave, što sigurno nije oduševilo ionako nestrpljive ulagače.

Među njima je i Shigeo Sugawara iz tvrtke Sompo Japan Nipponkoa Asset Management, koja posjeduje dionice Sonyja. Sugawara je izrazio svoje razočaranje zbog samih gubitaka, ali i zbog toga što ne vidi neke veće mjere restrukturiranja kojima bi se stanje popravilo.

Sony je objavio kako očekuje da će ove financijske godine samo na televizorima izgubiti oko 2,2 milijarde dolara, a prognoze prodaje televizora srezali su – i to već drugi put ove godine – za 9 posto, odnosno na 20 milijuna uređaja. Vrijednost dionica danas je pala 2,6 posto, na 1,520 jena.

– Televizori su ključan dio Sonyjeve strategije rasa. Kao uprava, osjećamo krizu nakon sedam godina poslovanja s gubitkom – izjavio je Kazuo Hirai, izvršni predsjednik Sonyja.

Komentara 6

DR
drug
14:25 02.11.2011.

U svakoj sobi imam tv.... Da si ga još na glavu stavim

ST
Startrack
14:44 02.11.2011.

Soni se ne snalazi sa softwerima najbolje. Sony walkman posjedujem i stalno ima problema s njime poslje punjenja kroz kompjuter.

DU
Deleted user
16:29 02.11.2011.

A da razmisle o smanjenju cijena? Siguran sam da bi im to proslo. Ali ne, placa se marka. E pa vise nece moci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije