Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustupak regulatoru

Rupert Murdoch prodaje većinski udio u Sky Newsu

Murdoch
AFP
03.03.2011.
u 08:51

News Corp zadržava 39 posto udjela u Sky Newsu, kako bi dobio 100 posto preostalog dijela BSkyB-a. Taj bi potez trebao biti dovoljan da dobiju odobrenje regulatora za akviziciju

News Corporation Ruperta Murdocha ponudio je na prodaju veći dio vlasništva Sky Newsa, kako bi ublažio zabrinutost regulatora zbog planiranog preuzimanja BSkyB-a. Tvrtka bi i izravno prodala kanal s vijestima, kako bi udovoljila regulatoru Ofcomu, koji zahtijeva pluralitet medija.

Taj bi potez trebao biti dovoljan da dobiju odobrenje države za preuzimanje BSkyB-a. Nagađa se i da je dogovorena prodaja Sky Newsa postojećim dioničarima BSkyB-a. To bi značilo da News Corp zadržava 39 posto udjela u Sky Newsu, kako bi dobio 100 posto preostalog dijela BSkyB-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije