Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta istraga

Rovinjsku Mirnu Ribolov Geneza na dražbi je prodala samoj sebi

geneza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
22.11.2014.
u 08:00

Podravka je umjesto Saše Krobota na čelo Mirne dovela Vladimira Bunića

Na Skupštini Mirne smijenjen je Nadzorni odbor, a kako je priopćeno na burzi, ostavku je prethodno već sama dala uprava – predsjednik Saša Krobot i članovi Siniša Slunjski i Marko Kardaš. Takav scenarij bio je očekivan s obzirom na to da većinski udjel od 63,95 posto u Mirni odnedavno ima Podravka.

Kaznene prijave

Kako su priopćili iz Podravke, nakon skupštine održana je konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora Mirne na kojoj je donesena odluka o imenovanju Vladimira Bunića za člana uprave, tj. novog direktora Mirne. Krobot je Genezin čovjek, a riječ je o tvrtki za krizni menadžment, koja djeluje u nekoliko tvrtki. U svom priopćenju Geneza tvrdi “da je Nadzorni smijenjen bez obzira na to što je dosadašnje poslovodstva Mirne u samo dvije godine posrnulo poduzeće vratilo na tržište, podiglo prihode za 67 posto, izvoz za čak 85 posto te zaposlilo 120 novih radnika”. Tvrde da je stvaranju skupštinske većine prethodio čitav niz nezakonitih radnji.

– Zato je dosadašnje poslovodstvo tvrtke mjerodavnim državnim institucijama već podnijelo niz kaznenih prijava od kojih su neke već u fazi istrage o čemu je javnost već obaviještena – stoji u priopćenju koje je potpisao dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora David Ilijevski, koji uz Valentinu Ljubešić vodi Genezu. No zanimljivo je priopćenje objavljeno danas na burzi u kojem stoji da je na javnoj dražbi nedavno prodana Mirna Ribolov tvrtki Jadranska sardina iz Zagreba. Kako je Mirna godinama u blokadi, proizvodnja se odvijala u Mirni Ribolov i putem nje je Geneza distribuirala Mirnine konzerve. I zato je, doznajemo, upravo ta transakcija, prodaja Mirne Ribolov, predmet USKOK-ove istrage, a ne navodno protuzakonito formiranje Skupštine kako tvrdi Geneza. Naime, Jadranske sardine tvrtka su koja se prije zvala Nove tehnologije i isto je pod kontrolom Geneze, što i potvrđuje najava Ilijevskog da će voditi Mirnu Ribolov. Dakle, Mirna Ribolov opet je došla u ruke Geneze. Apsurd je, naime, da bi Geneza tražila da se zbog ovrhe od navodno 70 tisuća kuna proda brže-bolje na dražbi Mirna Ribolov preko koje obavljaju proizvodnju i o kojoj ovisi opstanak, i to kada je bilo jasno da je Podravka dobila većinski udjel u Mirni, a Geneza izgubila kontrolu. No zasad sve mogu biti nagađanja, a istraga će pokazati koje su bile namjere i ciljevi. Na skupštini Mirne ,uz D. Ilijevskog kao člana i predsjednika Nadzornog odbora Mirne, smijenjeni su i članovi – Željko Bošnjak i Ivan Jagačić. Za nove članove Nadzornog odbora izabrani su, kao predstavnici Podravke, Mario Baburić, Branka Perković i Marina Diminić Visintin.

Bez stečaja

Podravka će, priopćeno je iz te kompanije, nakon što provede detaljnu analizu dosadašnjeg poslovanja Mirne, poduzeti sve što je moguće, u okviru zakonskih mogućnosti, kako bi otklonila potrebu da se nad Mirnom otvori stečaj. Strateški interes Podravke predstavlja širenje poslovanja programa konzervirane ribe s posebnim naglaskom na izvoz proizvoda ribljih konzervi na regionalna tržišta.

>> USKOK u rovinjskoj Mirni, gradonačelnik kaže da su odavno trebali reagirati

Komentara 1

NE
NEMIRNA
11:21 23.11.2014.

Sad možete vidjeti koja je to mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije