Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽAN RAST POTRAŽNJE

Problemi u susjedstvu: Nestašica goriva, četvrtina benzinskih ima problema s opskrbom

Mađarska: Cijene goriva jeftinije nego u Hrvatskoj,  no gužvi nema jer je dizel limitiran na maksimalno 10 litara
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
29.11.2022.
u 13:34

Otkada su cijene ograničene, potražnja za gorivom snažno je porasla, a konkurencija je značajno smanjila uvoz, poručili su iz MOL-a.

Oko četvrtine benzinskih stanica u Mađarskoj ima problema s opskrbom, uključujući i njih 100 u vlasništvu naftne i plinske grupe MOL, izvijestio je u utorak novinski portal Telex.hu.

Benzina ponestaje zbog snažnog rasta potražnje koji je potaknulo vladino ograničenje cijena prije godinu dana kako bi se ublažio pritisak inflacije na građane, ali i zbog održavanja u glavnoj MOL-ovoj rafineriji, piše portal.

U proteklim danima bez benzina je na nekoliko sati ostala otprilike petina MOL-ovih benzinskih postaja, priopćila je kompanija. MOL je vlasnik oko 500 postaja u Mađarskoj.

Otkada su cijene ograničene, potražnja za gorivom snažno je porasla, a konkurencija je značajno smanjila uvoz, poručili su iz MOL-a.

Kompanija je za Telex navela da je u proteklim mjesecima "u određenoj mjeri" opskrbljivala oko 1.700 od 2.000 benzinskih postaja u Mađarskoj.

MOL-ova rafinerija u Szazhalombatti još radi, ograničenim kapacitetom, i ne može se pouzdao reći kada će održavanje biti završeno, ističu, dodavši da "još ovaj tjedan treba očekivati manjak u opskrbi".

Mađarska vlada ograničila je cijena goriva u studenome prošle godine, ali je u srpnju zbog problema u opskrbi izuzela iz ograničenja vozače službenih automobila.

U ponedjeljak istaknuli su da će ograničiti cijene i u idućoj godini samo ako isporuke nafte iz Rusije nastave stizati i ako MOL nastavi preradu u rafineriji u Szazhalombatti bez prekida.

Početkom mjeseca MOL je priopćio da je privremeno ograničio isporuke goriva nekim trgovcima jer su zalihe nafte iz Rusije pale "znatno" ispod normalnih razina, a kapaciteti su im smanjeni zbog održavanja u rafineriji na Dunavu.

Objavljeni detalji požara u centru Zagreba: Policija otkrila koga dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom

Ključne riječi

Komentara 1

NA
najposebniji
14:41 29.11.2022.

Viču li Mađari "Slava Orbanu!", nešto se ne čuju glasovi iz Mađarske? Hahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije