Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26 lipa jeftinije

Vlada produljila odluku o nižim trošarinama na energente, ali i smanjila cijenu lož ulja

Sutra stiže veliko poskupljenje goriva
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
24.11.2022.
u 09:22

Ministar financija Marko Primorac pojasnio je kako je Vlada od 7. ožujka u osam navrata mijenjala uredbu o visini trošarina na naftne derivate

Ovaj tjedan pale su cijene goriva te su one fiksirane na 14 dana, a Vlada je na sjednici izmijenila Uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju. 

- Danas ćemo smanjiti trošarine na lož ulje, Vlada nastavlja politiku koja vodi račune o tome da naftni derivati i energenti budu u prihvatljivim cijenama za građane - kazao je na početku sjednice premijer Andrej Plenković. 

Ministar financija Marko Primorac pojasnio je kako je Vlada od 7. ožujka u osam navrata mijenjala uredbu o visini trošarina na naftne derivate. 

- S obzirom da se snižene visine trošarine prestaju primjenjivati 20. studenog 2022. godine, a i dalje egzistiraju uvjeti za manje cijene, predlaže se produljenje smanjenja trošarine do 31. prosinca 2022. godine. U odnosu na prethodne uredbe, ovim prijedlogom se dodatno predlaže i snižavanje visine trošarine na loživo ulje, 26 lipa po litri. Ovime su visine trošarine i nadalje usklađene s minimalnim visinama trošarina - kazao je ministar financija. 

Inače, cijena lož ulja na Petrolu je 10,17 kuna po litri, a na Ini 10,27 kuna po litri, a sada bi trebalo biti 26 lipa jeftinije. 

VIDEO Znate li da gorivo u spremniku ima rok trajanja?

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cobra02
19:22 24.11.2022.

Kasni li vlada ili novinar sa informacijama ili nisu upućeni u cijene , trenutna cijena lož ulja od utorka je 9,46 kn/l , na linku cijene goriva info .. nisu još promijenili cijenu ni jednom gorivu koje je promjenjeno od utorka !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije