Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaćanja sigurnija od zaraze

Povećavaju se limiti za beskontaktna plaćanja, za dostave i mogućnost plaćanja preko linka

Foto: Borna Filic/PIXSELL
25.03.2020.
u 15:06

Za poduzetnike koji nastoje olakšati posao s dostavama ili se tek u njih upuštaju zbog pandemije koronavirusa, tvrtka za online i digitalna plaćanja WSPay-Web studio razvila je aplikaciju WSPayPer koja se može integrirati u već postojeće CRM-ove

Kako bi povećali sigurnost plaćanja, u trenutačnoj su situaciji trgovci i poduzetnici koji robu dostavljaju orijentirani na manje korištenje gotovine, manje utipkavanje PIN-ova i alternativne kanale plaćanja, a prilagodile su im se i platne kompanije. MasterCard je tako u 29 europskih zemalja povećao limit za beskontaktna plaćanja bez autorizacije PIN-om: u Hrvatskoj je on sad, usvoji li to HNB, 350 kuna umjesto 100 kuna.

- MasterCard je već od 1. siječnja 2020. osigurao da svi uređaji za plaćanje postanu beskontaktni. Današnja najava i potez kompanije u skladu je s tempom promjene ponašanja ljudi, pruža im jednostavnost, brzinu i duševni mir – prokomentirao je Milan Gauder, MasterCardov izvršni potpredsjednik za proizvode i inovacije za Europu. Od  29 zemalja koje povećavaju limite, Velika Britanija, Irska, Estonija i Poljska to kane učiniti trajno, a Nizozemska i Grčka privremeno. Iako će u Hrvatskoj dopustiti  i preporučiti podizanje limita na 350 kuna, finalnu odluku donosi Hrvatska narodna banka. 

Za poduzetnike koji nastoje olakšati posao s dostavama ili se tek u njih upuštaju zbog pandemije koronavirusa, tvrtka za online i digitalna plaćanja WSPay-Web studio razvila je aplikaciju WSPayPer koja se može integrirati u već postojeće CRM-ove, a omogućava trgovcima da na zaprimljeni upit kroz bilo koji kanal prodaje: telefon, mail, online narudžbu, pisani ugovor pa čak i fax, kreiraju poziv na plaćanje. U obliku linka na mail ga dobiva kupac, klikom potvrđuje narudžbu i plaća karticom jednokratno ili na rate. Pritom kupac ne mora doći u blizinu trgovca da bi platio, može to učiniti  mobitelom, tabletom ili laptopom. Postoji i opcija Soft POS koja kupcu omogućava plaćanje skeniranjem QR koda na paleti, paketu ili u mailu ili drugoj poruci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije