Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pomorski spasilački brod ‘Nis Randers’ umanjit će posljedice opasnosti na otvorenom moru

Kupovinom pomorskog spasilačkog broda tvrtka Liburnia Riviera Hoteli doprinosi sigurnosti na otvorenom moru, olakšava rad lokalnim hitnim službama i unaprjeđuje turističku ponudu Kvarnera
30. lipnja 2020. u 11:46 1 komentara 340 prikaza
Nis Randers
Pogledajte galeriju 1/3

Tvrtka Liburnia Riviera Hoteli predstavila je u Marini Admiral pomorski spasilački brod „Nis Randers“ koji će se koristiti na području Opatije i čitavog Kvarnera.

Pad broda Nezgoda u Dubrovniku VIDEO Premještali brod pa im pao s dizalice: Šteta je nepopravljiva

Kupovina spasilačkog broda doprinos je ove tvrtke lokalnoj zajednici koje je važan dio i s kojom Liburnia Riviera Hotele već desetljećima vežu snažni partnerski odnosi. Brod će biti na raspolaganju lokalnim hitnim službama i u velikoj mjeri im pomoći u umanjivanju posljedica opasnosti na otvorenom moru te na taj način unaprijediti sigurnost na području čitavog Kvarnera. Uz navedeno, „Nis Randers“ će dati doprinos raznovrsnosti i atraktivnosti turističke ponude ovog kraja. Brod će biti dostupan za turistički najam, nudeći svim zainteresiranima jedinstveno iskustvo plovidbe i odmora na pomorskom spasilačkom brodu.

Pomorski spasilački brod „Nis Randers“ je prethodno bio u vlasništvu Njemačke pomorske službe spašavanja (DGzRS). Dug je 23,3 metra, a širok 5,5 metara, s trupom izgrađenim od aluminija i maksimalnom brzinom kretanja od 19 čvorova. Opremljen je Rosenbauer vodenim topom za gašenje požara kapaciteta 5000 litara u minuti, a uz brod dolazi i pomoćni čamac „Onkel Willi“, duljine 6,9 i širine 2,3 metra, koji se može kretati maksimalnom brzinom od 17 čvorova.

„Samo tjedan dana nakon što smo prezentirali ulaganje u obnovu povijesnog opatijskog Hotela Kvarner s velikim zadovoljstvom imamo priliku po prvi puta demonstrirati što pomorski spasilački brod „Nis Randers“ može učiniti za umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru na području čitavog Kvarnera. Kako bismo dali doprinos lokalnoj zajednici, planiramo staviti ovaj brod na raspolaganje lokalnim hitnim službama i nadamo se da će u potpunosti ispuniti namjenu zbog koje smo ga nabavili te bitno unaprijediti sigurnost na otvorenom moru ovog prekrasnog zaljeva“, rekao je na današnjem događanju Heimo Waldemar Hirn, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.

JEDVA IZBJEGNUTO POTONUĆE Velika akcija spašavanja: Ogromni brod koji je prevozio skupe jahte prevrnuo se pred lukom

Nakon nedavno predstavljenog ulaganja u obnovu Hotela Kvarner u vrijednosti od 23,5 milijuna eura i dugoročnog plana dodatnih investicija u područje Opatije i Kvarnera vrijednih više od 100 milijuna eura, tvrtka Liburnia Riviera Hoteli kupnjom ovog broda istaknula je svoju usmjerenost na ulaganje ne samo u nekretnine i zaposlenike, nego i u lokalnu zajednicu, s ciljem unaprjeđenja turističke ponude i pozicioniranja ovog kraja kao jedne od vodećih europskih destinacija. Umanjivanje posljedica opasnosti na otvorenom moru i olakšanje rada lokalnih hitnih službi koje se brinu za sigurnost svih posjetitelja i građana, svakako je korak naprijed do takvog cilja, što je pozdravio zapovjednik vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, gradonačelnik grada Opatije Ivo Dujmić, načelnik grada Lovrana Bojan Simonič, zapovjednik policijske postaje Opatija zapovjednik Tomislav Milković i ministar turizma Gari Cappelli.

Nakon prezentacije pomorskog spasilačkog broda „Nis Randers“, predstavnici Liburnia Riviera Hotela, ministarstva i medija, imali su priliku iz prve ruke vidjeti sve mogućnosti koje nudi „Nis Randers“ u kratkoj vožnji po Kvarnerskom zaljevu.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    Kakovo je to ime "Nis Randers"? Zar pored toliko lijepih primorskih imena /ljudi,stvari i pojava/ zvati brod tako? Neprilično i čudno.