Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pobuna Riječana protiv Puljanja u NO-u 3. maja

Uz sindikalca Šoljića, prvi put se pobudnio i Riječanin Goran Kutnjak
18. siječnja 2019. u 14:19 1 komentara 277 prikaza
Rijeka: Andrej Plenković posjetio brodograilište 3. Maj
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Uljanikov pokušaj formiranja nove uprave u riječkom 3. maju, što je trebalo biti formalnost, ipak je zaustavljen, a čini se prerasta i u pobunu Riječana protiv Puljana. Jučerašnja sjednica Nadzornog odbora, koji je dosadašnjeg direktora Maksimilijana Percana trebao imenovati predsjednikom Uprave, a ekonomisticu iz 3. maja Nikolinu Abramović njezinom članicom, prekinuta je nakon burne rasprave.

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić Predsjednik Uprave Bulić: Zaposlenicima Uljanika su isplaćeni zaostatci

Prvi put je osim sindikalca Juraja Šoljića još jedan član NO-a, Riječanin Goran Kutnjak, iskazao žestoko protivljenje odlukama koje zagovara većinski vlasnik Uljanik. Njih su se dvojica usprotivili prijedlogu imenovanja novih ljudi na čelne pozicije tvrtke, koje se pokušava provesti u trenucima kada je u nju nedavno ušao privremeni stečajni upravitelj, te kada je u tijeku dubinsko snimanje “majke” u Puli i čeka se ponude potencijalnih investitora.

Šoljić i Kutnjak, kako se čuje, zatražili su da NO na dnevni red stavi i smjenu direktora Percana. Zbog nezadovoljstva što nije iskoristio instrumente osiguranja pozajmice Uljaniku i time izbjegao financijsku blokadu 3. maja, Percanovu smjenu u prosvjedima još od ljeta traže riječki škverani, a jučer ju je, kako se čuje, prvi put zatražio i dio NO-a. Ni Šoljić ni Kutnjak nakon sjednice NO-a nisu željeli javno istupati, no očigledno se “riječki” dio NO-a usprotivio onom pulskom, gdje su menadžerski kadrovi Uljanika Elvis Pahljina, te Veljko Grbac i Marinko Brgić koji su se od početka godine povukli u mirovinu.

Darko Horvat na kavi s građanima Spas brodogradilišta Horvat: Razgovaramo s nekoliko partnera o Uljaniku

Jučer su se, pak, povukli s prijedlogom pred Riječanima, koji su očigledno dodatno ohrabreni i otvorenom porukom iz Fincantierija da je sa svojim partnerom Brodosplitom zainteresiran isključivo za 3. maj.
 Percan je za riječke škverane, ali i lokalne političare sada postao sinonim izdvajanja iz Uljanikove grupacije. Ustraje li Pula na formiranju uprave u 3. maju, a k tomu još da u njoj bude Percan, iz nervozne Rijeke se sada može očekivati puno snažniji otpor.

>>Pogledajte video: Prosvjed radnika Uljanika i 3. maja

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Avatar cro.adris
    cro.adris:

    Ma taj Uljanik i 3. maj treba razmontirati i prodati u staro željezo.