Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Pet tvrtki za inovacije dobilo 78,4 milijuna kuna

U državnom je proračunu osigurano 748 milijuna kuna za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, podsjetila je potpredsjednica Martina Dalić
11. listopada 2017. u 07:00 0 komentara 246 prikaza

Dok-Ingov projekt za stroj za ekstremne situacije koji će uklanjati prepreke i opasne predmete, motriti, prikupljati podatke, gasiti vatru... Za razvoj tog projekta vrijednog 18,3 milijuna kuna Dok-Ing je jučer kao i tvrtke Rimac automobili, Altpro, GDI i Infodom dobio bespovratne potpore Ministarstva gospodarstva u sklopu poziva “Praćenje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”, ukupne vrijednosti 78,4 milijuna kuna.

Rimac "Zvijeri" iz RH Svjetska premijera Dok-Ing XD-a i Rimac Concepta One

– To je pet od ukupno 22 dosad potpisana ugovora, vrijedna 252 milijuna kuna, koje smo dodijelili proteklih mjeseci, a usmjereni su za inovativne proizvode i usluge – istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te podsjetila da je za takve potpore u državnom proračunu osigurano 748 milijuna kuna. Inovativnost i razvoj inovacijskog okruženja jedna od najvažnijih tema naše gospodarske budućnosti, jer jedino držanje koraka s konkurencijom može osigurati stabilan i trajan gospodarski rast, rekla je M. Dalić na forumu “Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta” na osječkom Ekonomskom fakultetu.

novac novčanice Nova tržišta Skladgradnji, Croscu, IMR Hamburgu i Dok-ingu poslovi u Iraku Martina Dalić Kreću tužbe Dalić podnijela kaznenu prijavu protiv Todorića, svu krivnju svaljuje na njega Mate Rimac Rimac automobili Rimac objavio oglas: Zapošljavamo 100 radnika, javite se!
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.