Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova tržišta

Skladgradnji, Croscu, IMR Hamburgu i Dok-ingu poslovi u Iraku

novac novčanice
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
29.10.2014.
u 15:45

Samo za ovu godinu osigurano oko 700 milijuna dolara za ulaganja u infrastrukturu na jugu Iraka

U Hrvatskoj je boravila iračka delegacija koju je predvodio predsjednik Županijskog vijeća južnog Iraka Munther Alshawai, a u kojoj su bili njegov zamjenik Maithem Al-Fartoosi te savjetnik za poslove u Iraku šeik Fares Al-Tayy Al-Salamo. Tijekom desetodnevnog boravka iračka delegacija posjetila je i Split gdje se sastala s Jozom Žužulom, suvlasnikom Skladgradnje. Naime, iračka delegacija zainteresirana je za gradnju autocesta, mostova i tunela u Iraku te je sa Skladgradnjom uspjela dogovoriti posao. Predsjednik Županijskog vijeća južnog Iraka Munther Alshawai kazao je za Večernji list da su obišli objekte koje je gradila Skladgradnja te se uvjerili u kvalitetu radova i vjeruju da će Skladgradnja i u Iraku dobro obaviti posao.

– Impresionirani smo autocestama i tunelima. Htjeli bismo i u Iraku tako kvalitetne objekte. Kada govorimo o Iraku, ljudi misle da je tamo rat. Međutim, jug Iraka, koji je od mjesta sukoba udaljen više od 1500 kilometara, potpuno je siguran – istaknuo je Munther.

Šeik Fares Al-Tayy Al-Salamo kazao je da je za ovu godinu osigurano  oko 700 milijuna dolara za ulaganja u infrastrukturu na jugu Iraka te da poslovi mogu početi odmah.

– Iduće godine budžet će biti veći od milijardu dolara. Uz Skladgradnju u Irak idu i Crosco, IMR Hamburg i Dok-ing za razminiranje – rekao je šeik Fares.

>> Potpisan ugovor između iračke naftne kompanije i Montera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije