Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreću tužbe

Dalić podnijela kaznenu prijavu protiv Todorića, svu krivnju svaljuje na njega

Martina Dalić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
10.10.2017.
u 12:14

Odgovornost za situaciju u Agrokoru imali su isključivo njen vlasnik i uprava. Jučerašnji rezultati pokazali su što je i kako radio Todorić. Ja nikada nisam radila u Agrokoru i ne vidim način kako bih mogla biti odgovorna za bilo što, rekla je Dalić

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta podnijela je kaznenu prijavu za klevetu protiv Ivice Todorića, doznaje HRT

Nakon što je jučer izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak predstavio izvješće Dalić je kazala da je izvješće revizorske kuće u ogromnoj razlici u odnosu na ono što je Ivica Todorić dosad prikazivao u svojim poslovnim knjigama.

- Odgovornost za situaciju u Agrokoru imali su isključivo njen vlasnik i uprava. Jučerašnji rezultati pokazali su što je i kako radio Todorić. Ja nikada nisam radila u Agrokoru i ne vidim način kako bih mogla biti odgovorna za bilo što, rekla je ministrica Dalić i poručila da ona nikako ne može biti odgovorna za financijske dubioze koncerna.

- Za vođenje kompanije i njezine rezultate je odgovoran njezin vlasnik.  Je li tu još netko kriv, to ne mogu reći. Ja znam reći za sebe. Ja nisam pobornik takvih argumenata o političkom utjecaju. Ja bih mogla na temelju podataka stvarati dojam da je svatko umiješan u to na ovaj ili onaj način, ali ja tako nešto ovdje ne bih zagovarala. Agrokor je bila i jest još uvijek privatna kompanija i za nju su odgovorna uprava i njezin vlasnik. Prema tome, važno je okrenuti se prema nagodbi. Poslovna aktivnost u gotovo svim dijelovima kompanije je na uzlaznoj putanji. Izvanredna uprava je sačuvala radna mjesta, a i vrijednost firme, poručila je Martina Dalić.

Ta ogromna razlika ili iznimno negativni podaci jasno pokazuju zašto je Ivica Todorić 7. travnja zatražio primjenu Lex Agrokor, rekla je Dalić.

Komentara 24

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:25 10.10.2017.

Meni izgleda da se konacno nesto radi od kad "stranka Most ne vodi pravosudje, DORH i MUP, mozda ipak profunkcionira pravna drzava.

AB
Abendblatt
12:28 10.10.2017.

Dalic je u pravu, Kriv moze biti samo GAZDA i njegova Uprava, kriv je i ako su ga varali, zato jel im je to dozvolio, ali da je trosio nenormalno je isto istina, zanima me samo GDJE je zavrsio novac????

Avatar Bruno
Bruno
15:46 10.10.2017.

Samo naprijed , kriticari rade iz samoobrane ili nekih osobnih interesa!! Koliko vidim najvise nepravilnosti u SDPovu mandatu, zato bi svoje "umocene ministre u takozvano "povjerenstvo, drugi tajkuni Roglic i drugovi (mostova pozadina) mislili se jeftino domoci imovine Agrokora i i podjeliti s Rusima sad cviljene i zajednicko cijukanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije