Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna skupština

PBZ isplaćuje 17 kuna dividende po dionici, Zaba dobit zadržava

Erste banka
arhiva VL
19.03.2010.
u 13:22

PBZ-a planira za isplatu dividende izdvojiti 323,2 milijuna kuna. Dobit od 1,2 milijardi kuna Zaba će rasporediti u zadržanu dobit.

Privredna i Zagrebačka banka objavile su poziv na glavnu skupštinu. Ona PBZ-ova održat će se 19. travnja kada bi dioničari trebali potvrditi prijedlog odluke da se iz neto dobiti banke iz 2009. godine u iznosu od 926,58 milijuna kuna za isplatu dividende izdvoji 323,2 milijuna kuna.

Uz dividendu, dio lanjske dobiti, u iznosu od 603,4 milijuna kuna, bit će raspoređen u zadržanu dobit, gdje će se uvrstiti i rezerve za opće bankovne rizike u iznosu od 366,8 milijuna kuna pa bi tako zadržana dobit banke iznosila ukupno 5,8 milijardi kuna.

Dioničari PBZ-a bi na glavnoj skupštini trebali potvrditi i prijedlog odluke da se naknada u bruto iznosu 1,075 milijuna kuna isplati predsjedniku Nadzornog odbora PBZ-a Györgyju Surányiju za rad obavljen u 2009. godini.

Nadzorni odbor Zagrebačke banke predlaže pak da se cjelokupna ostvarena dobit za 2009. godinu u iznosu od 1,2 milijarde kuna rasporedi u zadržanu dobit, a odluka bi se trebala donijeti na glavnoj skupštini koja će se održati 26. travnja.

U pozivu na glavnu skupštinu navodi se i prijedlog odluke o sudjelovanju radnika u dobiti ostvarenoj u 2009. godini. Prema tom prijedlogu, radnicima Zagrebačke banke odobrava se sudjelovanje u dobiti za 2009. u iznosu od 37,5 milijuna kuna. Isplata bi se obavila dodjelom vlastitih redovnih dionica, po cijeni jednakoj prosječnom trošku njihova stjecanja, a dionice bi se rasporedile između 45 radnika.

Predlaže se i odluka da se članovima Nadzornog odbora za sudjelovanje u radu i nazočnost pojedinoj sjednici NO-a u 2010. isplaćuje jednokratna naknada u iznosu od 1000 kuna.

Za rad obavljen u 2009. članovima NO-a bit će isplaćena godišnja nagrada u ukupnom iznosu od 566,8 tisuća kuna. No, kako su se usuglasili banka i navedeni članova NO-a jednokratna godišnja nagrada neće biti isplaćena: Erichu Hampelu, Carlu Vivaldiju, Robertu Zadrazilu, Carlu Mariniju, Stephanu Winkelmeieru, Grazianu Cameliju te bivšem članu Nadzornog odbora Marcu Iannacconeu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije