Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj OTP

Odgovor Hanfi: Mađari još nisu pravni vlasnici 10,64 % dionica

Podravka
Arhiva VL
06.10.2010.
u 12:11

Vitković prije odlaska u Budimpeštu ustvrdio kako postoji još niz radnji koje OTP mora učiniti da bi postao vlasnikom.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga promptno je jučer, nakon što je na naslovnici Večernjaka osvanula tvrdnja kako su Mađari postali najveći pojedinačni vlasnici Podravke, od koprivničke kompanije zatražila očitovanje o tome, doznali smo od izvora u tvrtki.

Odgovor koji je proslijeđen Hanfi objavljen je i kao reagiranje Podravke na Zagrebačkoj burzi.

Iz Podravke su poručili da je izjava šefa uprave Miroslava Vitkovića, kojom potvrđuje kako je mađarska banka OTP sada vlasnikom paketa od 10,64 posto dionica iz operacije Spice – pogrešno interpretirana.

“Predsjednik uprave izjavio je kako postoji mogućnost da na temelju potpisanih ugovora OTP postane vlasnikom 10,64 posto dionica Podravke, međutim, kako postoji još niz radnji koje je potrebno učiniti kako bi se to i ostvarilo”, ustvrdili su iz koprivničke kompanije. Napomenuli su da i Podravka i OTP žele “mirnim putem razriješiti trenutačnu situaciju” te da se razmatraju “različiti modeli rješenja”.

Vitković se, na poziv OTP-a, jučer kasno poslijepodne trebao sastati s čelništvom mađarske banke, a najavio je mogućnost da OTP dionice koje kontrolira ponudi samoj Podravki na otkup.

Također je ustvrdio da koprivnička prehrambena kompanija to neće moći prihvatiti, među ostalim zbog toga jer bi morala platiti cijenu znatno veću od burzovne, a time bi se narušila ravnopravnost drugih dioničara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije