Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prstenov poslovni forum o energetici u Hrvatskoj do 2027.

Kako jednostavnije do dozvole za alternativne energije

Pavo Zubak ponovno izabran za predsjednika udruge Prsten
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
25.10.2022.
u 08:05

Pavao Zubak i Draženko Mamić, predsjednici Udruge Hrvata BiH Prsten i Kluba poduzetnika Prstena - domaćini poslovnog foruma u četvrtak, 27. listopada od 10 do 14 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Udruga Hrvata BiH Prsten priprema poslovni forum na temu Energetika u Republici Hrvatskoj do 2027. godine, koji će se održati u četvrtak, 27. listopada, pod pokroviteljstvom i u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a medijski pokrovitelj je Večernji list.

Prstenov poslovni forum povod je za razgovor s predsjednikom Kluba poduzetnika Udruge Prsten Draženkom Mamićem, direktorom tvrtke Printera Grupa.

Prsten je poznata udruga koja okuplja Hrvate iz BiH, no široj javnosti manje je poznata činjenica da su udrugu osnovali uspješni hrvatski poduzetnici bosanskohercegovačkog podrijetla. Krije li se u tome tajna uspjeha i moć Prstena?

Točno je da su Prsten osnovali uspješni poduzetnici podrijetlom iz BiH, ali tajna uspjeha krije se u brojnom članstvu Prstena koji okuplja više od 3500 članova iz cijele Hrvatske i šire, a naša moć je snaga zajedništva, ujedno geslo Prstena koji je iz udruge bosanskih Hrvata proširio svoj krug i prerastao u Udrugu Hrvata BiH.

Udruga Hrvata BiH Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

Povezale su na zajedničke vrijednosti, a to su zajedničko podrijetlo, povijest, duh, mentalitet, sličan sustav vrijednosti i načela, solidarnost i spremnost na podršku, njegovanje tradicije kraja iz kojeg dolazimo, humanitarno i karitativno djelovanje, gospodarsko povezivanje i nastup, ulaganje u znanje i obrazovanje te investiranje u razvoj pasivnih područja i tvrtki s tih prostora.

U sklopu udruge djeluje više klubova - poduzetnika, znanstvenika, žena, mladih i stipendista Zaklade Prsten, našeg najvećeg postignuća i ponosa Udruge. Svaki od tih klubova ima svoje aktivnosti i angažman kroz koji na različite načine promičemo iste vrijednosti, a središnje događanje Kluba poduzetnika koji vodim od ožujka ove godine je Prstenov poslovni forum.

Kako je došlo do toga da Udruga Prsten organizira poslovi forum?

Udruga Prsten okuplja više od 230 gospodarskih subjekata koji djeluju u Hrvatskoj s oko 11 tisuća zaposlenih te generiramo 5,5 posto hrvatskog BDP-a. Surađujemo i pomažemo jedni drugima, a naš zajednički projekt na koji smo posebno ponosni je Zaklada Prsten kroz koju svake godine osiguravamo stipendije za studente u BiH i iz BiH.

Kako bismo bili još produktivniji i uspješniji, odlučili smo i kroz platformu foruma pomoći svim našim tvrtkama i poduzetnicima da lakše dođu do rješenja svojih problema s kojima se svi suočavamo u svakodnevnom poslovanju, napose u ova izazovna vremena.

Prstenov poslovni forum održava se već peti put, svake godine na drugu aktualnu temu, koju analiziramo i razmatramo u suradnji s nadležnim državnim tijelima i institucijama te relevantnim stručnjacima s ciljem detektiranja najčešćih problema i iznalaženja odgovarajućih rješenja.

Što možemo očekivati na ovogodišnjem forumu, koji se održava na temu Energetika u Republici Hrvatskoj do 2027.?

Znamo da je to vrlo aktualna tema ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europskoj uniji, pa smo odlučili potražiti odgovore i savjete te saznati planove za narednih pet godina jer znamo da je za dobro i sigurno poslovanje potrebno i dobro planiranje pa i predviđanje, iako se u zadnje vrijeme uglavnom borimo s nepredvidivim izazovima poput pandemije i potresa, u konačnici i rata čije posljedice svi već jako osjećamo.

Želimo čuti što nam po tom pitanju mogu reći predstavnici izvršne vlasti na čelu s premijerom Plenkovićem, kojega i ove godine očekujemo s resornim ministrima, kao i stručnjaci iz područja energetike.

U sklopu foruma bit će i panel na temu kako jednostavnije do dozvole za alternativne energije, a uz predstavnike izvršne vlasti i uvažene stručnjake sudjelovat će i gospodarstvenici iz Prstena te vjerujem kako ćemo svi zajedno ponuditi odgovore na neka od brojnih pitanja i problema s kojima se suočavamo. Želimo biti konstruktivni i odgovorni i vjerujemo kako će i ovaj Prstenov poslovni forum pomoći svima uključenim u taj proces da budemo produktivniji, brži, bolji i uspješniji jer samo tako možemo i nadalje pomagati jedni drugima, a ponajprije potrebitima.

>> VIDEO Nancy Pelosi stigla u Zagreb, susrela se s Gordanom Jandrokovićem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije