Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ivica Mudrinić postaje predstavnik radnika Fortenova grupe

Moje menadžersko iskustvo jamči zaposlenicima Fortenova grupe da mogu ravnopravno sudjelovati u procesima odlučivanja njihovog Upravnog odbora, koji čine redom izuzetno iskusni međunarodni menadžeri i financijaši - istaknuo je Mudrinić
19. rujna 2019. u 15:50 3 komentara 1093 prikaza
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Promjenama u najvišem upravljačkom tijeku Fortenove najveći pojedinačni vlasnik tvrtke Sberbank je učvrstio svoje pozicije i sada će imati još veći utjecaj na donošenje strateških odluka za kompaniju. Obzirom na činjenicu da i VTB ima svog predstavnika, možemo zaključiti da su ovim imenovanjima Rusi i formalno stekli kontrolu nad Fortenovom.  Zanimljivost kod kadrovskih promjena je i ulazak iskusnog menadžera Ivice Mudrinića u odbor direktora grupe i to kao predstavnik radnika.

Fortenova IZDANA OBVEZNICA Fortenova zaključila refinanciranje roll-up kredita

Fortenova je tako u četvrtak objavila da su predložene zamjene za dva člana odbora direktora koji su dali ostavku. Kellyja Griffitha koji je predstavljao Knighthead Investments zamijenit će u tijelu predstavnik novog kreditora HPS Investmentsa Paul Bastone, a umjesto nezavisnog člana odbora Daniela Bohla u upravu najveće tvrtke u Hrvatskoj ulazi Sberbankov Alexander Torbakhov. Tako Sberbank umjesto dosadašnja dva člana iz svojih redova Maksima Poletajeva koji je i predsjednik odbora direktora i Sergeja Volka ima i još jednog od ukupno devet članova tijela. Ipak za domaću javnost najzanimljivije je imenovanje Ivice Mudrinića, dugogodišnjeg čelnika Hrvatskog telekoma, bivšeg ministra, predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca i jednog od prepoznatljivijih menadžera domaće scene. To i nije iznenađenje s obzirom na to da je Mudrinić već neko vrijeme član Nadzornog odbora Mercatora.

- Moje menadžersko iskustvo jamči zaposlenicima Fortenova grupe da mogu ravnopravno sudjelovati u procesima odlučivanja njihovog Upravnog odbora, koji čine redom izuzetno iskusni međunarodni menadžeri i financijaši. S njima se treba znati i moći nositi, a ja, vjerujem, to mogu, u najboljem interesu onih koje predstavljam- istaknuo je Mudrinić, koji direktno ulazi u tijelo, dok ostala dva predložena kandidata moraju tek dobiti potporu vlasnika.

Fortenova KRAJ KRIZE? Dobavljači glasali protiv refinanciranja

Oni će glasovati do Skupštine društva koja će se održati 30. rujna, ali s obzirom da kandidati imaju potporu najvećih dioničara vjeruje se da će biti izabrani. Fortenova je u rujnu zaključila ugovor o refinanciranju SPFA aranžmana tako da su HPS International i VTB bank financirali grupu kroz kupnju njezinih obveznica vrijednih 1,2 milijarde eura. VTB banka sudjelovala je s 475 milijuna kuna, a nedavno je ta ruska državna banka refinancirala i Mercator s 450 milijuna eura i time postala njegov najveći pojedinačni kreditor.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • adrad:

  Kao da postaviš vuka da čuva ovce.

 • beri52:

  Na ulice je poslao bes posla tisuće radnika. Strašno.

 • Avatar maxist
  maxist:

  Ad apsurdum.......svugdje ogulio kožu radnicima i sad im je -"predstavnik"?!....komedija za kabare