Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORTENOVA

Ivica Mudrinić postaje predstavnik radnika Fortenova grupe

Foto: Igor Soban/PIXSELL
19.09.2019.
u 15:50

Moje menadžersko iskustvo jamči zaposlenicima Fortenova grupe da mogu ravnopravno sudjelovati u procesima odlučivanja njihovog Upravnog odbora, koji čine redom izuzetno iskusni međunarodni menadžeri i financijaši - istaknuo je Mudrinić

Promjenama u najvišem upravljačkom tijeku Fortenove najveći pojedinačni vlasnik tvrtke Sberbank je učvrstio svoje pozicije i sada će imati još veći utjecaj na donošenje strateških odluka za kompaniju. Obzirom na činjenicu da i VTB ima svog predstavnika, možemo zaključiti da su ovim imenovanjima Rusi i formalno stekli kontrolu nad Fortenovom.  Zanimljivost kod kadrovskih promjena je i ulazak iskusnog menadžera Ivice Mudrinića u odbor direktora grupe i to kao predstavnik radnika.

Fortenova je tako u četvrtak objavila da su predložene zamjene za dva člana odbora direktora koji su dali ostavku. Kellyja Griffitha koji je predstavljao Knighthead Investments zamijenit će u tijelu predstavnik novog kreditora HPS Investmentsa Paul Bastone, a umjesto nezavisnog člana odbora Daniela Bohla u upravu najveće tvrtke u Hrvatskoj ulazi Sberbankov Alexander Torbakhov. Tako Sberbank umjesto dosadašnja dva člana iz svojih redova Maksima Poletajeva koji je i predsjednik odbora direktora i Sergeja Volka ima i još jednog od ukupno devet članova tijela. Ipak za domaću javnost najzanimljivije je imenovanje Ivice Mudrinića, dugogodišnjeg čelnika Hrvatskog telekoma, bivšeg ministra, predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca i jednog od prepoznatljivijih menadžera domaće scene. To i nije iznenađenje s obzirom na to da je Mudrinić već neko vrijeme član Nadzornog odbora Mercatora.

- Moje menadžersko iskustvo jamči zaposlenicima Fortenova grupe da mogu ravnopravno sudjelovati u procesima odlučivanja njihovog Upravnog odbora, koji čine redom izuzetno iskusni međunarodni menadžeri i financijaši. S njima se treba znati i moći nositi, a ja, vjerujem, to mogu, u najboljem interesu onih koje predstavljam- istaknuo je Mudrinić, koji direktno ulazi u tijelo, dok ostala dva predložena kandidata moraju tek dobiti potporu vlasnika.

Oni će glasovati do Skupštine društva koja će se održati 30. rujna, ali s obzirom da kandidati imaju potporu najvećih dioničara vjeruje se da će biti izabrani. Fortenova je u rujnu zaključila ugovor o refinanciranju SPFA aranžmana tako da su HPS International i VTB bank financirali grupu kroz kupnju njezinih obveznica vrijednih 1,2 milijarde eura. VTB banka sudjelovala je s 475 milijuna kuna, a nedavno je ta ruska državna banka refinancirala i Mercator s 450 milijuna eura i time postala njegov najveći pojedinačni kreditor.

Komentara 3

AD
adrad
17:27 19.09.2019.

Kao da postaviš vuka da čuva ovce.

BE
beri52
17:44 19.09.2019.

Na ulice je poslao bes posla tisuće radnika. Strašno.

Avatar maxist
maxist
15:59 21.09.2019.

Ad apsurdum.......svugdje ogulio kožu radnicima i sad im je -"predstavnik"?!....komedija za kabare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije