Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Infobipova Uprava pojačana bivšim voditeljem razvoja proizvoda u Microsoftu

Organizacijska struktura vodnjanske IT kompanije osnažena je i dolaskom globalne direktorice odjela internih komunikacija
17. veljače 2021. u 13:08 1 komentara 245 prikaza
Foto: Infobip
Pogledajte galeriju 1/2

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, usporedno s daljnjim rastom poslovanja i širenja nastavlja jačati i organizacijsku strukturu. Marin Bezić novi je član Uprave i potpredsjednik za planiranje i provedbu strategije, a na mjesto globalne direktorice odjela internih komunikacija stigla je Martina Rizman Matić, izvijestili su iz te tvrtke.

FILE PHOTO: SpaceX founder and chief engineer Elon Musk looks at his mobile phone during a post-launch news conference to discuss the  SpaceX Crew Dragon astronaut capsule in-flight abort test at the Kennedy Space Center legalno sredstvo plaćanja Elon Musk za svoju je tvrtku Tesla otkupio bitcoina za 1,5 milijardi dolara

Marin Bezić Infobipu donosi golemo iskustvo rada u Microsoftu gdje je proveo 12 godina, od čega veliki dio vremena u sjedištu kompanije u Redmondu, u Sjedinjenim Američkim Državama. Bio je voditelj razvoja prvog Microsoftovog business intelligence proizvoda. Definiranje dugoročnih i kratkoročnih ciljeva te strategije za njihovo ostvarenje, postavljanje procesa za poslovno upravljanje te konstantno unaprjeđivanje Infobipovog 'eksponencijalnog mindseta' unutar organizacije kroz još bolje korištenje podataka i alata bit će u fokusu rada Bezića i njegovog tima.

„Uzbuđen sam što sam postao dio Infobipove priče. Osjećaj je vrlo sličan kao na početku karijere kada sam dolazio u Microsoft. Infobip je globalno prepoznatljiva, brzorastuća kompanija, prepuna fantastičnih ljudi. Odlično je biti dio tvrtke koja omogućava ljudima diljem svijeta da unaprijede način na koji žive i rade, a sve uz pomoć tehnologije. Veselim se što ću moći iskoristiti svoje znanje i iskustvo da pomognem Infobipu da ostvari svoju viziju“, poručio je Bezić.

Nakon Redmonda, Bezić se preselio u London u središnjicu Microsofta za Europu, Bliski Istok i Afriku. Kao dio Business Management odjela, bio je zadužen za razvoj poslovanja Microsoftove aplikacijske platforme (Application Platform) u preko stotinu zemalja. U Hrvatsku se vratio 2009. te je kao konzultant za optimizaciju poslovnih procesa radio s više od 50 klijenata u regiji, od najvećih IT tvrtki do banaka i telekoma. Diplomirao je na Sveučilištu Washington u St. Louisu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zagreb: Trgovački sud zatvoren radi oštećenja nastalih u potresu UHIĆENO VIŠE OSOBA Na stečajevima 'izvukli' 30 milijuna kuna: Među uhićenima i sudac Trgovačkog suda

Martina Rizman Matić stekla je bogato korporativno iskustvo kroz upravljanje komunikacijama u A1 Hrvatska, članici međunarodne A1 Telekom Austria Grupe koja broji ukupno 19 tisuća zaposlenika na sedam tržišta. Sudjelovala je u procesima spajanja i akvizicija, reorganizacije i restrukturiranja, krizne komunikacije, upravljanja dionicima, korporativnog rebrendinga i digitalne transformacije. Kao konzultantica u agencijskom timu Komunikacijskog ureda radila je s nizom klijenata na projektima strateškog komuniciranja i upravljanja društvene odgovornosti kompanija.

„Inspirativno je biti dijelom jedne ovakve globalne priče iz Hrvatske i Vodnjana u brzorastućoj IT industriji. Pred nama su veliki izazovi i projekti, a to sa sobom donosi i konstantnu potrebu unaprjeđenja internih komunikacija i još snažnijem povezivanju zaposlenika oko jedinstvene kulture, pogotovo u današnjim okolnostima sveprisutne pandemije i rada na daljinu. Zajednički nam je cilj da kao jedan veliki međunarodni tim budemo još bolji i uspješniji na svim tržištima na kojima smo prisutni, uvažavajući i cijeneći sve naše bogate različitosti“, izjavila je Rizman Matić koja će iz Infobipovog zagrebačkog ureda voditi globalni odjel internih komunikacija.

Magistrirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski i francuski jezik te književnost. Nositeljica je međunarodnog employer branding certifikata kojeg dodjeljuje Employer Branding College.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • EroK:

    Je li to možda infobiro ili je ipak infobip? Ako neznate latinicu pišite čirlicom, jer ovo na pola, vrlo loše izgleda.