Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljene promjene

Ina bi benzinske crpke izdvojila u posebnu tvrtku

Ina bi crpke izdvojila u posebnu tvrtku
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.01.2013.
u 16:17

Prema informacijama Poslovnog dnevnika, benzinske crpke u čiju je modernizaciju proteklih godina uloženo oko 300 milijuna kuna, naftna kompanija Ina sada ozbiljno razmatra izdvojiti u zasebnu tvrtku

Benzinske crpke u čiju je modernizaciju proteklih godina uloženo oko 300 milijuna kuna naftna kompanija Ina, prema informacijama koje je dobio Poslovni dnevnik, sada ozbiljno razmatra izdvojiti u zasebnu tvrtku.

Ta bi tvrtka, kako piše Poslovni dnevnik, trebala objediniti oko 400 benzinskih crpki, odnosno njihovih zaposlenika, što znači više od 2000 od ukupno 9000 Ininih radnika.

Dio je to, potvrđuju i u Ini za list, novog plana povećanja učinkovitosti i smanjenja operativnih troškova. "Situacija na tržištu maloprodaje naftnih derivata zahtijeva od naše kompanije brzu prilagodbu kako bi se omogućilo dugoročno održivo poslovanje ovog segmenta djelatnosti", kažu u kompaniji, naglašavajući da je postizanje troškovne konkurentnosti nužno i radi osiguranja sredstava za daljnji razvoj i ulaganja tvrtke. Ne ulazeći u detalje, ističu da se razmatra još nekoliko mogućih modela operativnog poslovanja maloprodajne mreže te da konačne odluke još nisu donesene.

Ova inicijativa inače je drugi pokušaj rezanja troškova u maloprodaji, piše list.

Detalje pročitajte ovdje: Ina bi crpke izdvojila u posebnu tvrtku, sindikat se protivi

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
09:13 15.01.2013.

pišeš gluposti. Iz HPT-a je izdvojen HT kako bi se privatizirao, prodao i riješio dio duga svojeg vlasnika-države (vraćanje duga penzionerima). Hrvatska pošta je prošlu godinu poslovala sa minusom. Sad je država u situaciji da je rasprodala manje više sve što vrijedi (radi krpanja rupa) i tu smo ...

SJ
Sve je uzalud
19:04 14.01.2013.

tako je hp izdvojio telekomunikacije i postao vrhunska firma sa vrhunskom dobiti a pošta neka plaća komunalnu i vodnu u svakoj pripi..ini u Hrvatskoj.Tako će i pumpne stanice propuhati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije