Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Iako ga nije uspio kupiti, kineski BAIC želi ulagati u švedski Saab

saab
02.04.2010.
u 08:57

BAIC je bio jedan od kandidata za kupnju Saaba od General Motorsa, no za kupca je na kraju ipak izabran nizozemski proizvođač sportskih automobila Spyker Cars.

Kineski proizvođač automobila Beijing Automotive Industry Holding (BAIC) želi ulagati u Saab iako ga nije uspio kupiti. Čelnik BAIC-a Wang Dazong izjavio je da su i dalje zainteresirani za produbljivanje partnerstva sa Saabom te potvrdio kako žele ulagati u tu tvrtku.

Podsjetimo, BAIC je bio jedan od kandidata za kupnju Saaba od General Motorsa, no za kupca je na kraju ipak izabran nizozemski proizvođač sportskih automobila Spyker Cars. Nizozemci su Saab kupili za 400 milijuna dolara, a izvijestili su kako žele da ta tvrtka do 2012. godine posluje u plusu te da ušesterostruči svoju proizvodnju na 120 tisuća automobila u godini. Najavili su i proširenje tvornice u Švedskoj te zapošljavanje još 500 radnika.

BAIC je kupio intelektualno vlasništvo potrebno za Saabove modele automobila 9-3 i 9-5 za 140 milijuna eura te potpisao ugovor za prodaju Saabovih automobila u svojoj distribucijskoj mreži.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije