Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

HT će svojim korisnicima poslati obavijest s novim cijenama

Nije bilo poskupljenja HT-ovih neto cijena, nego će se manjem dijelu korisnika sada obračunavati viši PDV.
26. ožujka 2010. u 18:45 3 komentara 2 prikaza
telefon
Foto: Pixsell

Poslije teksta o poskupljenju nekih tarifnih modela u fiksnoj telefoniji, iz HT-a je jučer stiglo detaljno priopćenje s navedenim svim "novim" cijenama. Kao što smo i prvi put napisali, riječ je o usklađivanju cijena s većom stopom PDV-a.

U HT-ovu priopćenju stoga piše:
"Želimo još jednom istaknuti da nije bilo nikakva poskupljenja neto cijena HT-a, nego će se za manji dio korisnika početi na nepromijenjenu neto cijenu sada obračunavati stopa PDV-a viša 1 posto, koju je država uvela još prošlog ljeta. HT će u skladu s dobivenom suglasnošću Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) radi usklađenja cijena s novom stopom PDV-a iz 2009. od 23 posto od 1. svibnja 2010. promijeniti cijene ovih usluga. Tek su sada usklađene navedene cijena s povećanom stopom PDV-a zato što je HT prema Zakonu o elektroničkim komunikacijama obvezan tražiti suglasnost HAKOM-a za izmjenu cijena."

Odobrenje HAKOM-a

"Kako je u ovom slučaju riječ o cijenama koje je inicijalno odobrio HAKOM s uključenom stopom PDV-a od 22 posto, HT je zbog promjene stope PDV-a u kolovozu 2009. bio obvezan zatražiti odobrenje HAKOM-a za cijene s novom stopom PDV-a od 23 posto, a neto je iznos cijena ostao nepromijenjen. U međuvremenu HAKOM je izdao odobrenje za cijene s povećanom stopom PDV-a te će ih HT u skladu sa zakonom početi i primjenjivati od 1. svibnja 2010. godine. Prema Zakonu o elektroničkim komunikacijama, HT je svim korisnicima navedenih usluga s računima za veljaču poslao obavijest o objavljivanju izmjena u cjenovnom sustavu te ih informirao da će više informacija dobiti 1. travnja 2010. kada će detalji biti objavljeni u Vjesniku te na HT-ovim službenim web-stranicama. Osim toga, uz račun za travanj svi će korisnici usluga na koje se odnosi ova promjena biti još jednom informirani o točnoj promjeni cijene usluge kojom se koriste", kaže se doslovno u priopćenju HT-a.

Obavijest korisnicima

Kako ističu u HT-u, poštovat će sve zakonske odredbe. Svaki će korisnik dobiti osobnu pisanu obavijest. Usto će, kako zakon nalaže, biti i obavijest o tome kako korisnici mogu raskinuti ugovore i u kojem roku.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • brle:

    neka oni objasnjavaju sto god zele, ali ja im svecano obecavam da sam ja nakon isteka ugovora definitivno bivsi pretplatnik T-coma.... taman da drugi budu i skuplji u medjuvremenu. mucno je vise gledati te lopove koji su u suradnji s ... prikaži još!s vlascu rep. hrvatske dosli u priliku pljackati po drugi put ono sto su dobili od istih tih svojih suradnika skoro zabadava. da ovi pak samo odrze sebe na vlasti u drzavi proslih godina. kako vidimo, sami smo financirali stanje u kojem se danas nalazimo, i neka, valja uciti iz svega za budicnost i paziti pri odabiru necega, pa zvalo se i drzava!

  • beroggi:

    Samo trunka sjecanja... nekad, davne 1989 sam platio za prikljucak telefona 2700 DM. Danas, ustvari vec duze vremena, se pitam, kome pripada ta linija od centrale do mog prikljucka, meni ili HT-u. Medju nama, ima nas puno vise koji smo tako prosli !!

  • Bedem1:

    PDV od 23%.Ajme Boze.Ovdje u Australiji ima nesto slicno kao vas PDV ali to je samo 10% i mi mislimo da je to previsoko,a vi placate 23%,ajme Boze,cuvaj nas od takvih politicara,ekonomista i biznismena.Da je tih 23% nameta kod nas ... prikaži još! ovdje ja bih iskljucio telefon,pa kako je moj caca zivio bez te usluge onda mogu i ja.Posta je jeftinija.