Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Grupa Podravka ostvaruje rast profitabilnosti, pokreće se snažan investicijski ciklus

Nadzorni odbor dao suglasnost za pokretanje investicijskog ciklusa, potvrdio rezultate poslovanja za prvo tromjesečje tekuće godine i usvojio revidirane rezultate poslovanja za 2020. godinu te predložio isplatu dividende
30. travnja 2021. u 16:12 0 komentara 459 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Nadzorni odbor Podravke na svojoj je sjednici održanoj u petak dao suglasnost Upravi Podravke za pokretanje investicijskog ciklusa koji će se odvijati u nekoliko faza. Time Podravka, među ostalim, pokretanjem procesa optimizacije logistike, kreće u izradu projekta investicije u novi logističko-distributivni centar.

proizvodnja eko dezinficijensa Bilo je teško probiti se na tržištu, a sad širimo izvoz i gradimo tvornicu

- Cilj je optimizacija ukupnih logističkih operacija koja će unaprijediti učinkovitost Grupe Podravka i pridonijeti podizanju konkurentnosti ukupnog poslovanja, kazali su u priopćenju.

U okviru odobrenog investicijskog ciklusa, Nadzorni odbor dao je prethodnu suglasnost za informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici radi unaprjeđenja energetske učinkovitosti, korporativne i informacijske sigurnosti sustava te stvaranja odgovarajućih uvjeta za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane zakonske norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom.

Osim ova dva vrlo važna projekta, Grupu Podravka očekuje još nekoliko važnijih projekata, a Nadzorni je odbor na današnjoj sjednici potvrdio rezultate poslovanja za prvo tromjesečje 2021. godine i izrazio zadovoljstvo ostvarenim rastom profitabilnosti u vrlo izazovnoj godini.

Poslovni mindset Poslovni mindset Za biznis nikad nije prerano – započnite svoju karijeru s Poslovnim dnevnikom

U navedenom razdoblju Grupa Podravka ostvarila je neto dobit u iznosu od 105,2 milijuna kuna, što predstavlja rast od 15,6 posto u odnosu na isto razdoblje godinu prije.

Kada je riječ o prihodima od prodaje, oni su u prvom tromjesečju ove godine iznosili 1.079,7 milijuna kuna te su očekivano niži u odnosu na usporedno razdoblje, ali u skladu su s usvojenim planom poslovanja za ovu godinu.

No, istaknuli su rast prihoda od prodaje u iznosu od 4,3 posto u odnosu na godinu prije ostvaren na tržištima Zapadne Europe i prekooceanskih zemalja. Kada je pak riječ o cijeni dionice Podravke, u prvom tromjesečju ove godine zabilježen je rast od 13,4 posto u odnosu na kraj 2020. godine.

Na dnevnom redu sjednice održane u petak našli su se i revidirani rezultati poslovanja Grupe Podravka za 2020. godinu koje je Nadzorni odbor i usvojio. Nakon iznimno uspješne 2019. godine Grupa Podravka nastavila je s uspješnim poslovanjem i u 2020. godini u kojoj je ostvarena netodobit od 248,9 milijuna kuna, što predstavlja rast od 12,3 posto u odnosu na godinu prije.

krediti UKUPNO 136,9 MILIJARDI KUNA Usporavanje rasta kredita stanovništvu, ali i snažan rast stambenog kreditiranja

Prihodi od prodaje Grupe Podravka iznosili su 4.503,2 milijuna kuna, što predstavlja rast od 2,1 posto u odnosu na godinu prije.

Sukladno ostvarenom rezultatu, Nadzorni odbor je usvojio i prijedlog odluke o upotrebi dobiti za 2020. godinu te ga uputio Glavnoj skupštini Podravke d.d. na donošenje temeljem kojeg se predlaže isplata dividende dioničarima Podravke d.d. u iznosu od 9 kuna po dionici.

 

VIDEO: Isprobali smo prvi hrvatski električni romobil: "Može potegnuti 25 km/h, a bez punjenja će Rolla prijeći do 50 kilometara"

živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.