Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraživanja

Grad Zagreb duguje City Exu 530 tisuća kuna?

09.05.2013., Zagreb - Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic.Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.10.2015.
u 09:42

Hrvatska pošta na sudu potražuje od City Exa 644 milijuna kuna jer je izgubila monopol u segmentu pisama

City Ex je u predstečajnoj nagodbi, a iako interesa potencijalnih ulagača za preuzimanje tvrtke ima, kočnica su problemi poput neplaćanja Grada Zagreba za obavljene usluge ili tužbe Hrvatske pošte (HP) koja potražuje iznos zbog toga što je, gubitkom monopola u segmentu pisama, ostao bez dobiti.

City Ex je posao s Gradom dobio kroz javnu nabavu, nakon čega je sklopljen ugovor na određen iznos, no Grad je imao narudžbe i nakon što je taj iznos premašen. I taj iznos od oko 530 tisuća kuna City Exu još nisu platili, tvrde nam sugovornici bliski tvrtki, iako u Gradu tvrde da je stanje nula. Prema podacima koje imamo, kašnjenje s plaćanjem prešlo je rok od 150 dana, a za polovicu iznosa i više od 180 dana.

Iz Grada nismo dobili odgovor o razlozima neplaćanja te kada će dug biti plaćen, ali iz nekih izvora bliskih Gradu čuje se da je problem u tome što novca nema. Istodobno, Hrvatska pošta žalila se na rješenje Fine koja je na posljednjem ročištu odbila prijavljenu tražbinu od Pošte u iznosu 644,5 milijuna kuna. Naime, da je na ročištu taj iznos prihvaćen, HP bi postao najveći vjerovnik i predstečajna nagodba bila bi odbačena te bi City Ex završio u stečaju. Tužba Pošte nije prošla na prvostupanjskom postupku, spor ide dalje, ali nije gotov pa se i ne zna ishod, zbog čega je Fina i odbila uvrstiti HP kao vjerovnika. Razlog tužbe je šteta koju HP navodno ima zbog izgubljenog monopola u segmentu pisama.

U žalbi HP-a, koja je objavljena ovaj tjedan na stranicama Fine, tvrtka obrazlaže da je njihovo potraživanje trebalo uvrstiti u dug te da za utvrđivanje štete nije potrebno imati neku ispravu koja bi to dokazala. Inače, u planu City Ex odustaje od dostave pisama, a zadržava se na paketnoj dostavi, zbog čega je broj zaposlenih ostao na oko 200. 

>>City Ex: Otvorena predstečajna nagodba i imenovana nova uprava

>>Bivši šef City Expressa nije došao na nagodbu

Komentara 1

BJ
Bjelovar112
12:13 16.10.2015.

nisu duzni Cityu nego oni jadnim ljudima neka objave oglas i daju novac Hrvatskim radnicima .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije