Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Ericsson NT i Crnogorski telekom potpisali ugovor od 45 mil. kuna

'08.05.2009., Zagreb - Ericsson Nikola Tesla. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
11.11.2011.
u 20:00

Crnogorskom će se telekomu isporučiti Ericssonovo rješenje EVO RAN koje omogućuje višestandardni radioprijenos koji će pokrivati drugu i treću generaciju mobilne telefonije te LTE tehnologiju.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je okvirni ugovor s Crnogorskim telekomom vrijedan više od 45 milijuna kuna.

Kako su objavili u ENT-u, sporazumom se definira suradnja u području radijske pristupne mreže u sljedećih pet godina. Oko 40 posto vrijednosti ovog ugovora ostvarit će se 2012., a ostatak u idućem razdoblju.

Crnogorskom će se telekomu isporučiti Ericssonovo rješenje EVO RAN koje omogućuje višestandardni radioprijenos koji će pokrivati drugu i treću generaciju mobilne telefonije te LTE tehnologiju. Ugovor uključuje i usluge implementacije nove opreme, mjerenja, "drive" testove te kontinuirano praćenje ključnih pokazatelja mreže.

Rüdiger Schulz, izvršni direktor Crnogorskog telekoma, istaknuo je da će ovaj projekt omogućiti njihovim korisnicima pristup još širem spektru suvremenih usluga i tehnologija s obzirom na to da je nova oprema spremna za 4G.

Ericsson NT je s istim naručiteljem i u kolovozu dogovorio modernizaciju mreže vrijednu 10 milijuna kuna. Tim je ugovorom korisnicima mobilnog interneta u Crnoj Gori omogućena tehnologija prijenosa podataka brzinom do 42 Mbit/s.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije