Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Čak 69% građana u ovoj godini želi naći novi posao, 40% cilja na veću plaću

Planove koji se odnose na posao i karijeru kuje 79% ljudi
06. siječnja 2021. u 00:29 1 komentara 283 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ni pandemija ni potresi nisu Hrvate odvratili od donošenja novogodišnjih odluka. Mnogi u novoj godini žele okrenuti novu stranicu, kako onu kalendarsku tako i životnu, a većina od 79 posto kuje planove koji se odnose na posao i karijeru.

Dan nakon potresa u Petrinji i okolnim selima Debeljak svaki dan na Banovini Zlonamjerni kažu da vlada kaos. Mnogi su ljudima dijelili novac, samo sam ja imao peh da me snime

Čak 69 posto od 2200 građana koje je anketirao Portal MojPosao u ovoj godini tako želi naći novi, a 40 posto ih cilja na povećanje mjesečnih prihoda. Odluke vezane za posao apsolutno dominiraju pa 38 posto anketiranih, recimo, planira profesionalno usavršavanje u 2021., a njih 19 posto i bolji balans između poslovnog i privatnog života.

Dio građana priželjkuje i pokretanje vlastitog biznisa ili pronalazak dodatnog posla, širenje mreže poslovnih kontakata, ali i uspostavljanje kvalitetnijih odnosa s kolegama. Manji broj ispitanih razmišlja i o odlasku u inozemstvo.

Sanacija posljedice potresa u centru Petrinje DORH potvrdio Uskok će žurno zatražiti od policije istragu o obnovi kuća na Baniji nakon rata

Žene su, inače, sklonije od muškaraca donositi novogodišnje odluke, a podjednako ih se (ne)pridržavaju. Svoju lanjsku odluku vezanu za karijeru ispunilo je svega 30 posto ispitanika i osam posto manje nego 2019. Većina priznaje da nije računala na prepreke koje će se pojaviti usput, među kojima je i jedna koju se nije moglo predvidjeti, pandemija.

Svaki treći ispitanik usput je shvatio da mu donesena odluka nije toliko važna, petina priznaje da nije dovoljno dobro planirala, a svaka deseta anketirana osoba krivi izostanak podrške svoje okoline. Nekoliko postotaka odnosi se na one koji su zaboravili što su odlučili prije 365 dana.

VIDEO Započelo uklanjanje u potresu oštećenog dimnjaka Segestice

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Avatar Hrvatski Idol i Vođa
    Hrvatski Idol i Vođa:

    Čak 69% građana u ovoj godini želi naći novi posao u Irskoj, 40% cilja na veću plaću u Njemačkoj a oni koji nemru i neznaju ostaju doma na koronavirus Balkanu kao svoji na svome.