Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autohop

Hrvatska je postala dio BlaBlaCara, globalne zajednice za dijeljenje prijevoza

authop blablacar
Foto: screnshot/youtube
1/2
11.03.2015.
u 11:17

BlaBlaCar preuzeo AutoHop, vodeću zajednicu za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj, Srbiji Mađarskoj i Rumunjskoj

BlaBlaCar, najveća svjetska platforma za dijeljenje prijevoza, objavila je daljnje širenje u istočnoj i središnjoj Europi preuzimanjem AutoHopa, vodeće zajednice za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Rumunjskoj.

AutoHop, baš kao BlaBlaCar, spaja ljude koji trebaju prijevoz na duljim putovanjima s vozačima koji putuju u istom smjeru. Vozači tako štede dijeleći troškove goriva, a putnici dobivaju povoljniji i ugodniji način putovanja, često od vrata do vrata.

Članovi biraju i znaju s kim se voze zahvaljujući sigurnosnim postavkama platforme: za svakog člana se potvrđuje i prikazuje e-mail adresa, broj telefona, Facebook profil, fotografija, mini biografija i preferencije.

- Kroz međusobno ocjenjivanje članova uspjeli smo izgraditi pouzdanu zajednicu za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj i veseli nas što ćemo sad s tim novim načinom putovanja moći upoznati još više ljudi u Hrvatskoj - kazala je Antonija Bilić Arar, zadužena za PR i marketing u Hrvatskoj.

Članovi AutoHopa sad postaju dio BlaBlaCara, najveće svjetske zajednice za dijeljenje prijevoza koja okuplja više od 10 milijuna članova u 18 zemalja. Hrvatskim putnicima odsad će biti dostupno još više putovanja diljem Europe - trenutno je na BlaBlaCaru dostupno više od 2 milijuna ponuda prijevoza!

Članovima će također dobro doći napredne mobilne aplikacije - dostupne za Android telefone i iPhoneove - pa će prijevoz lako moći ponuditi ili pronaći bilo gdje i bilo kad. 

- BlaBlaCar će nam pomoći da povežemo i manja mjesta s lošim međumjesnim javnim prijevozom u novu prometnu mrežu koju stvaramo, a koja se zasniva na ljudima. Zajednička nam je posvećenost povjerenju i sigurnosti kako bismo dijeljenje prijevoza učinili popularnim rješenjem za putovanja u svakoj zemlji Europe - izjavio je Istvan Haidekker, suosnivač AutoHopa.

Voditelj operacija i suosnivač BlaBlaCara Nicolas Brusson dodaje: - Imamo jednaku viziju da iskustvo putovanja u Europi možemo učiniti boljim i to ako ljudima ponudimo da uštede, putuju učinkovitije i u društvu

AutoHopov tim će - sada kao dio BlaBlaCara - nastaviti služiti članovima iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Rumunjske te će biti potpuno integrirani u BlaBlaCar koji, poduprt investicijama Accel Partners i Index Ventures, postoji u 18 zemalja svijeta, među kojima su Francuska, Beneluks, Njemačka, Italija, Indija, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.

>> AutoHop - online platforma koja spaja vozače i putnike štedeći im vrijeme i novac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije