Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UDARU SLOVENSKIH MEDIJA

Adris ima petinu Save Re, a ne daju mu člana NO-a

Ante Vlahović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.02.2017.
u 07:10

Hrvatsku grupu proziva se da kupuje dionice slovenskog osiguravatelja i da o tome ne obavještava po zakonu

Nagađanje slovenskog portala Siol.net da Adris “potiho” kupuje dionice Save Re o čemu ne obavještava slovenskog osiguravatelja u skladu sa zakonom, zbog čega je, tvrde, i slovenska Agencija za trgovinu vrijednosnim papirima pokrenula istragu, hrvatska je kompanija prokomentirala upućujući da je u pozadini ovih zbivanja njihovo nastojanje da se sastav NO-a Save Re uskladi s upravljačkom strukturom.  

Člana NO-a u Savi Re naime ima i EBRD s tek 6,2 posto udjela u vlasništvu. Njihova kandidata za NO na skoroj skupštini društva, bivšeg direktora slovenskog McKinseya Petera Kraljiča, komisija za imenovanje NO-a Save Re je odbila, no Adris je poslao i službeni protuprijedlog sastava NO-a za skupštinu.

– Rukovodili smo se činjenicom da Adris grupa i s njom povezana društva raspolažu s 19,04% udjela u temeljnom kapitalu Save Re. U svim poslovima kojima se bavimo želimo biti regionalni lider pa tako i u osiguranju. Nastojimo to postići organskim rastom, ali i mogućim akvizicijama.

Slijedimo najbolju praksu svjetskih kompanija, vladavinu prava, zakone i propise koji uređuju navedenu problematiku – kažu u kompaniji, no ne žele komentirati informaciju o navodnom pokretanju istrage, osim da su skrbnički računi u skladu s legislativom EU.

>> Zaklada Adris predstavila projekte koje je podržala u deset godina svoga djelovanja

>> Devetomjesečna neto dobit Adris grupe 570 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije