Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odzvonilo nelojalnoj konkurenciji

Croatia osiguranje otvara podružnicu u Sloveniji

Volarić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
16.08.2016.
u 13:25

Slovenski državni holding konačno je predložio prodaju i državnog udjela u Triglavu, na koji Adris također cilja

Slovenska Agencija za nadzor osiguravatelja (AZN) odobrila je Croatia osiguranju izravan ulazak na tamošnje tržište otvaranjem podružnice, što su nam potvrdili i u Adris Grupi gdje još uvijek čekaju odluku AZN-a o zatraženom povećanju vlasničkog udjela u Savi Re s aktualnih oko 20 na 33 posto.

– Točna je informacija da smo zatražili i dobili odobrenje regulatorne agencije za otvaranje podružnice CO-a u Sloveniji. To ne mijenja naše planove. U svim poslovima kojima se bavi Adris želi biti regionalni lider pa tako i u industriji osiguranja.

Uz organski rast moguće su i akvizicije uspješnih regionalnih osiguravateljnih tvrtki – poručili su iz Adrisa za koji je vjerojatno još važnija informacija prijedlog prodaje 62-postotnog državnog udjela u Triglavu, što je najnovija preporuka Slovenskog državnog holdinga (SDH) tamošnjem Ministarstvu financija.

Naime, još je lani SDH udio u Triglavu ocjenjivao kao strateški resurs koji ne treba prodavati. Adris već ima malen udio u Triglavu za koji je iskazivao interes, kao i za Savu Re.

>> Rast bilježe jedino Ergo i Izvor osiguranje, svi drugi lani su imali pad premije

Komentara 1

RA
radekbrod
20:21 16.08.2016.

konačno nekaj pozitivno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije