Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolovanje

Steve Jobs povukao se zbog lošeg zdravlja, dionice pale 10 posto

Apple iPod event 2010-8
AFP/Reuters
17.01.2011.
u 15:55

– Moram uzeti bolovanje kako bih se usredotočio na svoje zdravlje. Kao čelnik Applea i dalje ću sudjelovati u donošenju važnih odluka. Vratit ću se što je prije moguće – napisao je Jobs

Šef Applea Steve Jobs ponovno se povukao s posla zbog zdravstvenih problema. O svojoj odluci kolege je obavijestio putem e-maila zamolivši ih da poštuju njegovu privatnost.

– Moram uzeti bolovanje kako bih se usredotočio na svoje zdravlje. Kao čelnik Applea i dalje ću sudjelovati u donošenju važnih odluka. Vratit ću se što je prije moguće – napisao je Jobs.

Svakodnevne poslove oko vođenja kompanije dok je Jobs na bolovanju obavljat će Tim Cook, trenutačno glavni operativni direktor u Appleu.

Jobs je na dužem bolovanju bio i ranije, i to od kraja 2008. do sredine 2009. Razlog je bila transplantacija jetre koju je vjerojatno zahvatio tumor koji se proširio s gušterače. Operacija presađivanja jetre bila je obavljena u tajnosti.

Čelniku Applea rak gušterače dijagnosticiran je još 2004. i od tada je bio na nekoliko operacija.

Objava informacije o Jobsovu povlačenju negativno je utjecala na dioncie Applea čija je vrijednost na burzi u Frankfurtu pala 10 posto. U SAD-u je ponedjeljak bio nacionalni praznik, rođendan Martina Luthera Kinga, pa nije bilo moguće pratiti stanje dionica na tamošnjim burzama.

 

Ključne riječi

Komentara 7

FE
Ferragamo
16:54 17.01.2011.

Online zarada koga zanima nek procita blog http://ferragamo.blog.siol.net/?p=11&preview=true

UN
unknown99
17:43 17.01.2011.

Vrlo kontraverzna osoba, no nitko mu ne moze opovrgnuti genijalnost biznisa. U zadnjih par godina uvelike je promijenio tehnolosku scenu svojim inovacijima, i svakako ce biti steta ako se ne vrati. Brz oporavak Steve.

OB
-obrisani-
16:29 17.01.2011.

Čovjek stijena pati od zdrastvenih problema. Rekao bi da ima profesionalnu kompjutersku bolest. Taj je cijeli život posvetio oko kompa, legenda. Želim mu što brzi oporavak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije