Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Opel Zafira: snažan dizelaš i automatik za zahtjevne obitelji

Opel Zafira
Foto: Dalibor Radić
13.05.2017.
u 17:00

Opel Zafira u kombinaciji s dvolitrenim dizelašem, automatskim mjenjačem te Innovation paketom opreme stoji 272.951 kunu

Redizajn odrađen prošle godine nije bio opširan, ali je dovoljno detaljan da se “nova” Opel Zafira može jasno razlikovati od “stare”. Suvremeno oblikovan monovolumen ponajprije privlači prednjim dijelom s upadljivim LED dnevnim lampicama danju, a noću (opcijskim) odličnim adaptivnim LED svjetlima.

Zafirina unutrašnjost je dotjerana, a najupadljivija je nova generacija multimedijskog sustava IntelliLink koji, ovisno o izvedbi, sadrži i navigacijski sustav. Innovation paket opreme ima biksenonska svjetla, dvozonski automatski klimatizacijski uređaj, električno pokretanje svih prozora, kožni upravljač s komandama audiosustava, sedam sjedala. Putnici u drugom redu imaju puno prostora, a djeca će i u trećem redu pronaći dovoljno prostora.

Testiranu Zafiru pokreće spoj dvolitrenog dizelskog motora i šesterobrzinskog automatskog mjenjača. Za svaku su pohvalu performanse 170 KS snažnog dizelaša koji uvijek nudi uvjerljiva ubrzanja, neovisno o tome vozite li u gradu, na otvorenoj cesti ili autocesti, a čijih se 400 Nm okretnog momenta brinu i za više nego adekvatna međuubrzanja. Prema tvorničkim podacima, ovako motorizirana Zafira s mjesta do 100 km/h ubrzava za 9,9 sekundi te postiže maksimalnih 205 km/h. Deklarirana kombinirana potrošnja goriva je 6,1 l/100 km, no mi smo zabilježili jednu litru više.

Opcijski FlexRide sustav vozaču omogućava biranje tri različite postavke tvrdoće amortizera koji osjetno mijenjaju način na koji Zafira svladava neravnine, kao i tvrdoću servoupravljača, osjetljivost papučice gasa te način rada automatskog mjenjača.

Komentara 3

PV
prcko.vitamincic
08:45 14.05.2017.

Za te novce se kupuje stan, a ne auto.

IB
ibiza
22:34 13.05.2017.

da je ja vozim trosila bi 2 litre vise,to govorim iz iskustva kod mog Tiguana pise 5.7 Litara ali on trosi 7.7 litara a novi je 190 konja nema se sta lagati....

DU
Deleted user
17:57 14.05.2017.

normalne obitelji sa prosjecnim primanjima ne mogu u hrvatskoj kupiti ovu hrpu lima....mozda mogu kada se izsta bude otpisivala na zapadu za 10tak godina....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije