Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ideje za vikend

Ekstremni sportovi u okolici Zagreba: Donosimo popis mjesta za adrenalinske avanture

Belek: Dinamovci slobodno vrijeme iskoristili za dvoboj u paintballu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
22.09.2023.
u 08:00

Volite li pomicati granice svojih mogućnosti, razmislite o aktivnostima koje su kao stvorene za ljubitelje adrenalina. Neke od njih požurite isprobati prije kiše, drugima ne smetaju ni loši vremenski uvjeti

Uobičajena kvartovska vožnja biciklom, intenzivni cardio trening u teretani ili jogging na nasipu ne pružaju vam dovoljnu dozu adrenalina? Ako smatrate da ste ovisnik o ekstremnim sportovima, sa strahom od visine suočavate se tehnikom "glavom kroz zid" ili jednostavno volite pomicati granice svojih mogućnosti, onda vam sugeriramo da bacite oko na popis aktivnosti koje su kao stvorene za ljubitelje adrenalina, a možete ih isprobati u Zagrebu i okolici – prije nego što vam se u planove umiješa najavljena promjena vremenskih prilika. Ili bez obzira na nju jer na ovom su popisu i neke aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Ludilo u zraku
Za sve kojima poseban gušt predstavlja odvojiti noge od tla, preporučujemo da se okušate u vožnji balonima na vrući zrak, a to jedinstveno iskustvo možete doživjeti uz stručnjake iz Balon kluba Zagreb. Polazišna točka nalazi se uz Jarun, let traje oko sat vremena nakon čega, kako objašnjavaju na stranicama kluba, slijedi zdravica uz šampanjac, a svaki novi letač postaje član kluba. U ponudi su individualni i grupni letovi, a klinci i ekipa s više od šestero letača imaju popust. 
Ako  se pak želite ozbiljnije posvetiti sportovima u zraku, onda bi vas moglo zanimati parajedrenje, za koje se trebate javiti Parajedriličarskom klubu Zagreb koji organizira škole letenja. Uz stručan tim, prvi doticaj s ovim zanimljivim sportom možete osjetiti na Japetiću, najvišem vrhu Samoborskog gorja. 

Za one koji i dalje žele donekle osjetiti sigurnost u kontroliranim uvjetima, možete se okušati u vertikalnom zračnom tunelu na istočnoj strani Velesajma koji radom rotora omogućava dovoljnu količinu zraka kako biste iskusili pravi užitak leta jer simulira jednake uvjete kao slobodni pad. Siguran je i za djecu te nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, a nužno je najaviti se. 

A ako se pak ne možete odlučiti je li vam ugodnije na tlu ili u zraku,  nije na odmet isprobati dvoransko penjanje na umjetnim stijenama koje se nudi u Hiveu u Heinzlovoj. Možete uplatiti mjesečnu članarinu, uz popust za studente i jutarnje termine, ili se uključiti u vođene treninge. Gravitirate li pak Novom Zagrebu, onda skoknite do Fothie na Velesajam, a uskoro se sprema i otvorenje njihove dvorane u Velikoj Gorici. 

Kotači na steroidima
Ako ipak preferirate sigurnost tla, a usto ste i ljubitelj brzina, onda morate svariti u Karting Arenu jer nude se paketi kraćih vožnji za početnike, ali i grand prix ponude za okršaje s prijateljima za pravi doživljaj Formule 1 u malom. Dio programa posvećen je najmlađima pa slobodno povedite i klince željne adrenalina. Želite li uz dinamičnu i nepredvidivu vožnju doživjeti i prirodne ljepote Zagreba i okolice, za vas su idealni quadovi koje preporuka je unajmiti kod Brzih i žestokih. Možete izabrati rutu po vlastitoj mjeri, a nude se Marija Bistrica, Sljeme, Medvedgrad, Lipa, Poučna staza Planinski Melini te Horvatovih 500 stuba 

Sanatorij Brestovac na Medvednici zbog brojnih ruševnih objekata i postapokaliptičnog izgleda koristi se za paintball susrete
Foto: Robert Belosevic/PIXSELL

U društvu je zabavnije
Idealna doza adrenalina za cijelu ekipu nalazi se na paintball i airsoft terenima. Na samo sedam minuta od centra posjetite Paintball Šestine s površinom terena od 3,5 tisuće kvadrata, a sastoji se od poligona za igru, parkinga, sigurne zone te zone za odmor. Možete isprobati nekoliko varijacija igre i testirati svoje sposobnosti na više od 100 prepreka za sakrivanje. U ponudi su mali, srednji, veliki i najveći paket koji se razlikuju brojem kuglica za gađanje protivnika. Na paintball i airsoft možete i u Savsku Opatovinu gdje vas čeka tim iz Paintball Guerrille. Možete birati između raznovrsnih terena s bunkerima, utvrdama, tenkovima, zemlja-zrak raketama, rovovima, drvećem, grmljem i potpuno prirodnim okružjem, a zbog pogodnog tla ne morate otkazivati zabavu ako vas zatekne kiša. Ako ste ljubitelj Sljemena, idući put kad se nađete na Medvednici ekipu povedite na adrenalinsku poslasticu u srcu Zagrebačke gore. Ondje se pak paintball okršaj odvija u jedinstvenoj atmosferi Sljemenske šume uz napuštenu bolnicu Brestovac. 

Adrenalinski parkovi dobar su izbor za obiteljsko druženje
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Adrenalin za čitavu obitelj
Tražite li mjesto na kojemu ćete uživati i vi i vaši najmlađi ili želite isprobati od svega po malo, onda su idealna mjesta adrenalinski parkovi. Odlično vikend odredište je Adrenalinski centar Sveta Nedelja u kojem možete isprobati vožnju quadovima, adrenalinski park, paintball, streličarstvo, ljudski stolni nogomet, zipline, a idealno je i za proslave rođendana. Na samo 25 kilometara od metropole, u Igrišću, nalazi se adrenalinski park Party Land gdje također možete svratiti na paintball, odigrati meč ljudskog nogometa i provozati se mini jeepovima, a sve to mogu iskusiti i klinci, uz klasične sportove poput badmintona i odbojke te trampolina. Rade isključivo za organizirane grupe pa se za dolazak s ekipom treba najaviti i rezervirati termin. Preferirate li ostati u Zagrebu, nije na odmet posjetiti Marsupiju u Family Fun & Home Mallu ili Amazingu na Velesajmu koje su kao stvorene za prva adrenalinska iskustva najmlađih. Uz bogati svijet trampolina na obje ćete lokacije pronaći i umjetne stijene, zipline, laser tag arenu i kutak posvećen virtualnoj realnosti. 

VIDEO: Čudesan sprej za ogrebotine na autu? Glancali smo i glancali, ruka nam je utrnula...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije