Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čista energija

Google uložio 94 milijuna dolara u četiri projekta solarne energije

solarna energija, solarni kolektori, solarne ćelije
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.12.2011.
u 14:14

Na sva četiri projekta radi tvrtka Recurrent Energy u blizini Sacramenta u Kaliforniji

Google je na službenom blogu u utorak izvijestio o novom ulaganju 94 milijuna dolara u četiri projekta solarne energije, čime je ukupna vrijednost ulaganja internetskog diva u projekte čiste energije dosegla 915 milijuna dolara.

No, ovaj projekt predstavlja prvo Googleovo ulaganje u gradnju veće količine solarnih elektrana u SAD-u koje proizvode energiju za cijelu mrežu, a ne samo pojedina kućanstva. Na sva četiri projekta radi tvrtka Recurrent Energy u blizini Sacramenta u Kaliforniji, a njihov je ukupni kapacitet 88 megavata, što odgovara količini struje koju potroši više od 13 tisuća kućanstava.

Osim Googlea i Recurrent Energyja, u projekte će ulagati i tvrtka KKR. KKR i Google u utorak su također osnovali poduzeće SunTap Energy koje će osigurati dodatni kapital uz Googleovih 94 milijuna dolara.

Komentara 3

IN
InfoMan
11:36 21.12.2011.

Sada lijepo neka dodju u Hrvatsku i pocmu vaditi 66 dozvola.....

Avatar neugodan
neugodan
11:49 21.12.2011.

da si ovo stavim na krov kuce i da mi dodje neki drzavni seronja i veli \"gdje su vam dozvole\" izbio bi mu sve zube....zabole me sta drzava misli ako si mogu pomoci.

JO
josmalopanestalo
16:46 31.12.2011.

kad se ima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije