Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE U PRAVU?

Snimka iz tunela Sveti Rok izazvala kaos na mrežama: 'Očito postoji puno fanova 'čuvara lijeve trake''

Foto: Facebook/Prometne zgode i nezgode
1/2
15.08.2022.
u 14:24

Dva su aktera na snimci - sivi manji automobil i bijeli terenac BMW. Naime, sivi automobil vozio se ispred terenca u lijevoj traci kada mu se BMW počeo približavati

Velika rasprava povela se među korisnicima Facebooka nakon što je stranica Prometne zgode i nezgode objavila snimku iz tunela Sveti Rok.

Dva su aktera na snimci - sivi manji automobil i bijeli terenac BMW. Naime, sivi automobil vozio se ispred terenca u lijevoj traci kada mu se BMW počeo približavati. Sivi automobil nije prešao u desnu traku, čak ni kada je terenac upalio lijevi žmigavac. 

Tek pri izlasku iz tunela bijeli terenac otišao je u desnu traku, zaobišao sivi automobil i vratio se u lijevu traku. 

Brojni korisnici Facebooka u ovom su slučaju stali na BMW-a, navodeći kako je lijeva traka preticajna. 

''Ne kužim ove lijevotrakaše. Kad će se to početi pošteno kažnjavati?'', bio je jedan od komentara.

''Po komentarima ovde, da se zaključiti da postoji dosta "fanova" ovih "čuvara" lijeve trake. Vozim se dosta, ali u Hrvatskoj su ovi šabani baš masovna pojava'', navode drugi.

Ipak, brojni su obranili i sivi automobil koji je ostao u lijevoj traci, pritom koristeći argument da nije u prekršaju ako se vozi prema ograničenju. 

''Ovom pajdi šta pretječe treba odma vozačku uzet, dok nije izazvao negdje lančani sudar u tunelu'', navode korisnici.

A evo što i zakon kaže. U članku 142. Zakona o sigurnosti prometa na cestama piše kako se ''autocestom vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni'.

Također, navodi se i kako ''na autocesti vozač smije mijenjati prometnu traku zbog bržeg kretanja samo prelaženjem voziom u lijevu prometnu traku'. 

Ključne riječi

Komentara 57

DM
dms
14:55 15.08.2022.

Zaobiđeš sporijeg i vratiš se iz pretjecajne u voznu traku., odmah kad je to moguće. Ali, ima likova koji vole kilometrima voziti paralelno sa kamionima, pa dok se takve ne bude kažnjavao, bilo bu i nervoze i udesa. Druga nelogičnostost je čekanje satima na naplatu cestarine za dionicu koju se prijeđe za manje od sat vremena. E-vinjete pod hitno, dok još ima naivaca koji nam dolaze.

GO
Golibos
17:18 15.08.2022.

Sivi auto ne smije “objašnjavati” BMW-u da je idiot. Makni mu se odmah. “Objašnjavanje” je stvar policije, a njih nema nigdje. Kad smo već kod teme preticanja najgore kolone i NESREĆE se dogadjaju jer netko tko vozi 90 počinje preticatii i digne brzinu na 95 i onda 5 km pretiće. Iza njega se stvori kolona od 30 auta. Kada se pretiće to se obavi najbrže moguće!!!!!!

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:50 15.08.2022.

Autocestom vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni! Ne piše ako se vozi maks. brzinom,znači mora se maknuti u desno,ako je desna strana slobodna.Ovu modu vožnje lijevom trakom uz naše,prakticiraju i Talijani.Ovo (vožnja lijevomm trakom,ako je mogućee vratiti se u desnu) je bilo praktično nezamislivo prije 50-ak godina u Njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije