Naslovnica Auti Automobili

Rimac u Zagrebu testira vozila s autonomnom tehnologijom

Vozilo u videu opremljeno je s osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, jedinicom za inercijsko mjerenje i GPS-om visoke preciznosti
19. srpnja 2018. u 09:13 5 komentara 2513 prikaza
Rimac
Foto: Rimac
Pogledajte galeriju 1/2

Odjel Rimac Automobila zadužen za autonomnu vožnju pokrenuo je vlastitu flotu testnih vozila, objavila je jučer ova tvrtka iz Svete Nedelje. Cilj ove flote jest ubrzati razvoj sustava autonomne vožnje i ključne značajke novog Rimca C_Two, takozvanog Driving Coacha (učitelj vožnje).

Cupra e-Racer Suradnja SEAT i Rimac razvili novi električni trkaći auto, pogledajte testiranje u Zagrebu

Flota se sastoji od različitih vrsta vozila za različite svrhe. U videu objavljenom na Rimčevom Facebooku vidi se tako modificirani Renault Scenic, bez Renaultovog loga, kako se kreće ulicama Zagreba. U Rimcu najavljuju da će kasnije tijekom ove godine u flotu uključiti i "uzbudljivije" automobile snažnijih performansi.

Vozilo u videu opremljeno je s osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora, jedinicom za inercijsko mjerenje i GPS-om visoke preciznosti. Vozila mogu biti kontrolirana Rimčevim sustavom umjetne inteligencije i bit će korištena za prikupljanje podataka i testiranje algoritama. U Rimcu ističu kako vozilo prikuplja 6 terabajta podataka za svakih sat vremena vožnje.

Rimac
1 / 33
Rimac C_Two
Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

 • viki.liks:

  testiranje na Renolu (ovako ja pišem) jer kako bi na svome supersporatašu pa da se zabije u zid i ode koja milja..

 • Avatar pranjiluka
  pranjiluka:

  To je Renault Scenic, a ne Espace

 • sudbina x:

  Zato da bi budale imale što pitati...